Prieš Šv. Kalėdas kviečiame pajusti bendrystę su vienišaisiais
0 (0)

Artėjant Šv. Kalėdoms, vis dažniau pasigirsta įvairių organizacijų prašymai paaukoti vargstantiems, skurdžiai gyvenantiems žmonėms. Tačiau ką daryti, kai mėnesio pabaigoje vėl ir vėl tenka skaičiuoti ir perskaičiuoti šeimos biudžetą, kažko atsisakyti. Norisi padėti kitiems, pasidalinti, juk dalintis taip gera!

Tada ir pasvarstai, ką gali tas mano vienas kitas paaukotas litas pakeisti? Bet, patikėkite, gali!

bendrumo-akcija

Mes taip pat į Jus kreipiamės ir į Jūsų širdis beldžiamės jau aštuntus metus. Neprašome aukoti, tik pasidalinti savo dėmesiu, atjauta, širdies šiluma, geru žodžiu. Mes prašome nepagailėti laiko ir sukurti sveikinimą bei šventinį palinkėjimą nepažįstamam vienišam žmogui. Tam, kurio jau niekas nelanko, kuriam niekas nerašo, neskambina. O jei prie atviruko pridėsite nors ir nediduką lauknešėlį Kūčių ar Kalėdų stalui, patys didelio stygiaus gal ir nepajusite, bet jį gavusiajam tikrai padovanosite šventę.

Šiemet norėtume atkreipti Jūsų dėmesį ir į gyvenimo pakraščius nublokštus, likimo nuskriaustus žmones – benamius, kasdien ratus sukančius aplink šiukšlių konteinerius, gyvenančius kažkur gatvėje. Ne vienam ši mintis pasirodys paika – juk dažnas jų pats pasirinko tokį gyvenimą. Iš tiesų, neverta tikėtis, kad toks Jūsų dėmesys jiems iš esmės pakeistų jų gyvenimą. Bet gal privers susimąstyti apie savo likimą – kodėl jis toks?

Apie kažkada turėtą šeimą, artimuosius, kurie dėl įvairių priežasčių išsibarstė gyvenimo ieškojimuose ir praradimuose – kur jie dabar? Gal suvirpins sieloje bent vieną stygą ir pačiam tapti geresniu, nešiukšlinti aplinkos, gerbti kito darbą, gerbti ir save patį.

Taigi norime visiems tarti – Linksmų šv. Kalėdų! Pasidalinkite šiuo palinkėjimu ir savo dvasios turtais su kitais ir tai bus didžiausias atlygis mums.

Nuoširdžiai lauksime Jūsų pastebėjimų, išgyvenimų, kuriuos patyrėte lankydami vienišus žmones. Trumpus pasakojimus ir nuotraukas, siųskite e-paštu info@vpsc.lt arba talpinkite patys mūsų Facebook‘e BŪKIM. Su visais, įsitraukusiais į akcijos veiklą ir atsiuntusiais pasakojimus ar nuotraukas, susisieksime asmeniškai. Nepaliaukime dalintis gerumu!

Visi kartu pasistenkime, kad nė vienas nebūtų užmirštas!

Akcijos rėmėjai reklamos agentūra KREDO R.

Kontaktinis asmuo:
Janina Utkuvienė
Valstybinio psichikos sveikatos centro
Informacijos ir ryšių skyriaus vedėja
Tel. (8 5) 267 03 32
janina@vpsc.lt
www.vpsc.lt
Facebook profilis: BŪKIM

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.