Profesionalai gręžiasi į gimtuosius kraštus
0 (0)

galimybes

Sakoma, kad žmogus be gimtinės – lyg medis be šaknų. Pasaulio Ekonomikos forumo jaunimo tinklas „Global Shapers“ Lietuvoje pradėjo vykdyti projektą „City alumni“, kuriuo siekiama po platų pasaulį išsibarsčiusius įvairių sričių profesionalus suburti bendrai veiklai savo gimtojo krašto ir bendruomenės labui. „City alumni“ iniciatorė Andželika Rusteikienė sako, kad projektas jau sulaukė didelio susidomėjimo ir iniciatyvų daugiau nei 30-tyje miestų ir miestelių.

„Sulaukėme labai daug entuziastingų žmonių, kurie sakė: „Fanstastika! Visada tik ir galvojau, kaip galėčiau prisidėti prie mylimo gimtojo miesto“, – sakė A. Rusteikytė.

Aktyviausi „City alumni“ dalyviai – buvę alytiškiai. Iš šio miesto kilęs teisininkas Rytis Valūnas pasakoja, kad apie 70 bendraminčių Alytuje jau spėjo nemažai nuveikti.

„Buvome surengę diskusiją apie Alytaus miesto plėtros strategiją. Kitas renginys – Gerų iniciatyvų diena, kurios metu miestiečiai galės daryti savo miestui gerą darbą, pradedant nuo sūpuoklių kabinimo, miesto tvarkymo, aerobikos, visuotinų mankštų“, – teigė R. Valūnas.

Du iš Alytaus kilę ir šiuo metu Vokietijoje dirbantys chemikai surado būdą, kaip prisidėti prie gimtojo miesto gerovės kūrimo.

„Surengę susitikimą su visais Alytaus miesto chemijos mokytojais, pamatė galimybę kviesti tuos mokytojus pas save stažuotis praktikai į Vokietiją. Randame galimybę apmokėti tiek gabiausius mokinius, tiek pagalbą laboratorijoms, pagalbą gaivinant olimpiadą ar netgi tolimesnės idėjos, kaip padėti vietiniam verslui, kuris darbuojasi su chemija“, – sakė R. Valūnas.

Norintys idėjomis, įgūdžiais, patirtimi, ryšiais ar finansiškai prisidėti prie savo gimtojo krašto gerovės, kviečiami registruoti adresus www.cityalumni.lt.

files_ziniur_logo

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.