„Prokalbiai“ – nauja socialinė iniciatyva, padedanti moksleiviams pažinti profesijas iš pirmų lūpų
5 (1)

Nuo lapkričio mėnesio startavo naujas Vilniaus Universiteto komunikacijos fakulteto studentų projektas „Prokalbiai“. Jo tikslas – būti tarpininku tarp profesinio kelio ieškančių moksleivių ir patyrusių savo sričių profesionalų, padėti užmegzti glaudų ir nuoširdų ryšį, leidžiantį pažinti norimą specialybę be pagražinimų.

Ši socialinė iniciatyva – tai unikali platforma, išsiskirianti galimų bendravimo formų gausa: virtualūs individualūs susitikimai, pokalbiai elektroniniais laiškais, „greitieji pasimatymai”, diskusijos bei tiesioginės transliacijos socialiniuose tinkluose. Taip pat išskirtina tai, jog ši platforma atvira dalyvių pasiūlymams – tiek moksleiviai, tiek profesionalai turi galimybę siūlyti sau patrauklias ir patogias bendravimo formas ir komunikacijos būdus. Projektas vyks iki gruodžio 11 d.

Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, kas trečias moksleivis, pabaigęs mokyklą, nežino, kokią studijų kryptį pasirinkti, o daugiau nei 20 tūkstančių jaunų žmonių kasmet pildo bedarbių gretas. Pagrindinė problema, su kuria susiduria jauni žmonės Lietuvoje – informacijos apie įvairias profesijas trūkumas, stereotipinis visuomenės požiūris į aukštąjį mokslą. „Prokalbiai“ kviečia į šią problemą pažvelgti kitaip. Socialinė iniciatyva siūlo moksleiviams gauti jiems aktualią informaciją taip, kaip patogu jiems – renkantis norimą pažinti specialybę, profesionalą, užduodamus klausimus ir bendravimo pobūdį.

Projektas naudingas ir įvairių sričių profesionalams – čia, kaip niekur kitur, suteikiama galimybė pasidalinti tikrąja patirtimi, atskleisti savo profesijos užkulisius jaunimui, galbūt net surasti būsimų praktikantų bei kolegų.

Kitaip nei universitetų mugės ar mokyklose vykstantys pristatymai, šis projektas išsiskiria tuo, jog nėra oficialus, leidžia bendravimo formatą pasirinkti patiems dalyviams – drąsiai, atvirai ir be kaukių. „Tikime, jog šis projektas gali padėti ne vienam savęs ieškančiam moksleiviui ir tapti įrankiu, leidžiančiu perduoti sukauptą patirtį jaunimui. Žinome, koks sunkus gali būti karjeros pasirinkimas, todėl norime šią naštą palengvinti. Kviečiame atrasti moksleivių laukiančias galimybes jaukiai ir be streso” – teigia „Prokalbių“ organizatorių komanda. Daugiau informacijos – www.prokalbiai.lt bei Facebook ir Instagram „Prokalbiai“ paskyrose.

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.