fbpx

Psichoanalizė: 100 klausimų ir atsakymų
0 (0)

Raimundas Milašiūnas „Psichoanalizė: 100 klausimų ir atsakymų“ (2018)
Išleido: Tyto alba
Puslapiai: 246

Psichoanalizės pradininku laikomas Sigmundas Freudas, kuris jos teoriją pagrindė 1900 m. Nuo pat pradžių tai buvo metodas, atskleidžiantis žmogaus elgesio motyvus ir pasąmonėje glūdinčius užslopintus išgyvenimus, jausmus bei mintis. Ilgainiui teorija peržengė medicinos mokslo ribas, o pati psichoanalizė tapo atspirties tašku beveik visoms šiuolaikinės psichoterapijos kryptims.

„Psichoanalizė. 100 klausimų ir atsakymų“ – Raimundo Milašiūno atnaujinta ir papildyta knyga visiems, besidomintiems psichoanalize ir norintiems geriau suprasti, kuo pagrįstas metodas, padedantis pažinti ir gydyti žmogaus sielą. Veikiami vaikystės patirčių, santykių su tėvais, stiprių išgyvenimų, išorinį pasaulį, kuriame gyvename, imame matyti ir vertinti kitaip, iškreipdami jo vaizdą. Autorius pateikia atsakymus į daugeliui kylančius klausimus apie psichoanalizę – kas ji yra ir kaip veikia, kalbėdamas apie psichoanalizės ištakas ir gilindamasis į tai, kaip funkcionuoja mūsų psichika, kodėl svarbūs vaikystėje patirti išgyvenimai, kokią jie turi įtaką dabartiniam mūsų gyvenimui, kokios yra asmenybės vidinių konfliktų priežastys ir kaip pajusti ribą tarp to, kas dar yra norma, o kas jau liga.

Psichoanalizė kinta, todėl ir ši knyga nėra tik klasikinės teorijos atspindys ar atpasakojimas. Autorius kartais kritiškai žvelgia į klasikinės psichoanalizės postulatus ir šiuolaikiniu žvilgsniu vertina ne vien psichikos funkcionavimo, bet ir žmonių santykių aspektus. Taigi „Psichoanalizė. 100 klausimų ir atsakymų“ yra nedidelė, bet išsami šios šimtmetį plėtotos psichologijos, medicinos ir filosofijos sintezės apžvalga.

Raimundas Milašiūnas – vienas iš autoritetingiausių ir žinomiausių Lietuvos psichoterapeutų ir psichoanalitikų, ne vienus metus padedantis sveikti, kitaip į save pažvelgti ir gyvenimo būdą pakeisti daugybei pacientų. Autorius atstovauja nuo klasikinio Sigmundo Freudo metodo gerokai nutolusiai intersubjektyviajai psichoanalizei – vienai pažangiausių šiuolaikinės psichoanalizės krypčių. Jis pabrėžia artimo žmonių ryšio reikšmę ir emociškai aktyvaus bei jautraus psichoterapeuto vaidmenį. Jo psichoterapija nuoširdi, vengianti dirbtinio neutralumo, kuris pacientui atrodo paprasčiausias abejingumas.

R. Milašiūnas konsultuoja pacientus Valakupių psichoterapijos centre, teikia profesines supervizijas studentams ir psichoterapeutams Vilniaus psichoterapijos studijoje, yra Tarptautinės psichoanalitikų asociacijos, Olandijos psichoanalitikų draugijos bei Tarptautinės santykio psichoanalizės ir psichoterapijos asociacijos narys.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.