Psichologė: nustokime akcentuot vaikams jų klaidas
0 (0)

vaiku-auklejimas

Dvi atžalas auginanti mama, edukologė ir psichologė Aistė Jasaitytė – Čeburiak teigia, kad bendraujant su vaikais labai svarbu pasidžiaugti jų pasiekimais. „Mūsų visuomenėje dažniausiai akcentuojamos yra klaidos. Nesvarbu, kad vaikui sunkiai sekas vienoje ar kitoje srityje, tikrai nereikia akcentuoti jo klaidų. Atvirkščiai – mąstykime, ką galima pakeisti, kaip galime padėti, kokiu kitu keliu eiti, kad vaikui sektųsi” , – teigia Aistė.

Anot psichologės, labai svarbu vaiko klausti, kaip jis jaučiasi. „Jeigu vaikas bijo grįžti namo gavęs blogą pažymį ir jis jaučia tėvų atstūmimą, nuvertinimą, nėra gerai. Jo asmenybės formavimuisi reikia palaikymo. Svarbu padėti jam suprasti, kad gyvenime būna visko: ir blogų pažymių, ir gerų įvertinimų, sėkmingų dienų ir nelabai”, – įsitikinus Aistė Jasaitytė Čeburiak.

Pirmasis pranašas apie vaiko patiriama stresą, anot psichologės, yra griežimas dantimis. Kaip pastebėti, jog vaikas patiria stresą ir kokių priemonių imtis problemai spręsti, patars laida „Padėkime augti“.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.