fbpx

Psichoterapeutė G. Petronienė: kodėl žmonės taip tiki astrologija?
0 (0)

3491779722_52632192b8_b

Gimėte tam tikru laiku ir pagal Zodiaką turite Skorpiono savybių. Jei sudėtumėte savo gimimo datos skaičius, apie save, kaip tikina numerologai, sužinotumėte dar daugiau. Stop! O kam tos papildomos žinios? Kitas mėnuo Skorpionui – juodas. Taip pranašauja horoskopus sudarinėjantys astrologai. Jei esate patiklus, ši informacija jus vers ruoštis – stengsitės išvengti rizikos. Bet tos nesėkmės užklups visai ne tuo laiku, kuriam ruošiatės.

„Paaiškės, kad tas pasiruošimas jums net kenkė. Tad geriau gyventi sveiku protu, remtis nuojauta. To pakanka, kad išgirstumėte savo dvasinį pasaulį“, – patikino psichologė-psichoterapeutė Genovaitė Petronienė.

– Kodėl žmonės tiki gimimo datos skaičių magija?

– Todėl, kad tokių žmonių dvasinis pasaulis labai ribotas. Sovietmetis naikino krikščionybę, todėl žmonės pradėjo ieškoti vadinamosios naujos bangos dvasinių žinių. Į šią sritį patenka astrologija, chiromantija, arba delnažinystė, numerologija, meditaciniai mokymai apie meilę.

Visi žinome, kad gyvenimas – nepastovus, be sėkmės garantijos. Juk gali rytoj ir vėžiu susirgti, ir žūti avarijoje. Tad egzistuoja dvasinis matmuo – nėra viskas racionalu, aišku, ir valdoma.

Dėliodamas gimimo datos skaičius žmogus bando suprasti, koks yra pasaulis ir koks jis pats. Atsakymų jis gali ieškoti ir maldoje, bažnyčioje.

– Gimimo data negali nulemti charakterio ar profesijos?

– Nieko nėra nulemta, viskas priklauso nuo žmogaus. Taip aiškina net krikščionybė. Jeigu turime omenyje psichologijos mokslą, tuo labiau nieko nėra nulemta.

Aišku, ne viskas nuo žmogaus priklauso, nes esame sudėtingos pasaulio sistemos dalys. Bet mokslas patvirtintų, kad yra daug atsitiktinumų. Priklauso nuo to, kiek sugebi išugdyti savo asmenybę ir įveikti tuos atsitiktinumus.

Daug kas priklauso, kokioje šeimoje gimei, kokių turi gebėjimų. To negali valdyti. Bet turėdamas tas duotybes gali puikiai prisitaikyti.

Krikščionys sako: jeigu gerus darbus darai, Dievas tau padeda. O jeigu remtumės tik numerologija, reikštų, kad niekas nuo žmogaus nepriklauso. Tuomet jis gali nusimesti atsakomybę: man taip nulemta, todėl nesu kaltas, kad esu tinginys.

– Tad neverta gilintis į skaičius, susijusius su gimimo metais, mėnesiu ir diena?

– Astrologijos tradicijos labai senos, jos turi tam tikrą grūdą. Galima rasti priėjimą prie to, kas nepažįstama iš dvasinės sferos. Tačiau tai – labai sudėtingos žinios, žmogus nemoka jų panaudoti. Jas dažnai panaudoja labiau sau pakenkdamas nei padėdamas.

Neverta gilintis į gimimo datą. Net jei iš to sužinosi kokią nors informaciją, nėra būdo, kaip ją panaudoti, kad gyvenimas būtų geresnis – gyvensi kaip gyvenai, kad ir ką žinotum ar nežinotum.

Ligita Valonytė | lrytas.lt
Foto: magro_kr / Flickr (Astronominis laikrodis, Prahos senamiestis)

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Lyra parašė:

    Gerb. autore, manau, maldoje (nežinia tik, kaip kas tą maldą supranta) gal ir galima ieškoti atsakymų, bet jau tik ne bažnyčioje. Jeigu taip iš šalies pažvelgus į astrologus ir į kunigus… Ar yra koks nors skirtumas? Ir vieni, ir kiti įsijautę pasakas seka dėl pinigų!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.