Raudonasis Kryžius kviečia į tarptautinę vasaros stovyklą
0 (0)

Rugpjūčio 3 – 6 dienomis Lietuvos Raudonasis Kryžius kviečia studentus prisijungti prie nemokamos tarptautinės vasaros stovyklos ir drauge ieškoti atsakymų į klausimą – ar šiandien kuriama migracijos politika Europos Sąjungoje užtikrina migrantų ir jų šeimos narių žmogiškąjį orumą, efektyvią prieigą prie žmogaus teisių?

KODĖL TAI SVARBU?

Humanitarinės katastrofos, nusinešusios šimtus migrantų gyvybių Viduržemio jūroje, sukrėtė visą pasaulį. Kiekvieną dieną žmonės, bėgantys nuo konfliktų, persekiojimo ar skurdo, yra priversti rinktis pavojingus kelius, ieškodami saugumo ir šviesesnės ateities. Atsidūrę beviltiškose situacijose, jie ir toliau migruos, o migruodami rinksis pavojingiausius kelionės būdus, kadangi kitos išeities jie neturi – kad ir kaip būtų stengiamasi juos sustabdyti.

STOVYKLOJE GALĖSI:

– pagilinti žinias ir supratimą apie sudėtingus šiuolaikinės migracijos procesus;
– geriau suprasti prieglobsčio teisės problematiką;
– įvertinti, ar migracijoje suderinami saugumo ir pagrindinių žmogaus laisvių klausimai;
– išgirsti geriausių Lietuvos ir Norvegijos migracijos, teisės, politikos, sociologijos ekspertų paskaitas;
– susipažinti ir diskutuoti su studentais iš Norvegijos, kurie dalyvaus stovykloje;
– pažinti ir bendrauti su Lietuvoje gyvenančiais pabėgėliais;

stovykla

AR GALI DALYVAUTI?

Kernavės bajorynėje vyksiančioje stovykloje dalyvauti gali bet kurio kurso ir specialybės studentai. Svarbu motyvacija, atvirumas ir noras geriau suprasti sudėtingus migracinius procesus, žmogaus teisių vaidmenį ir tai, ar įmanoma apsaugoti migrantų orumą Europoje, kuri nuolat stiprina savo sienų apsaugą.

Visiems dalyviams garantuojame nuostabią aplinką, nakvynę, maitinimą, įdomius pranešimus, aktualias diskusijas bei gerą nuotaiką!

Su preliminaria programa galima susipažinti čia. Norinčius dalyvauti kviečiame registruotis užpildant anketą iki birželio 19 d.

logoStovykla yra NEMOKAMA (kelione dalyviai rūpinasi patys). Užsiėmimai vyks anglų kalba. Po stovyklos studentams bus įteikiami sertifikatai.

Renginys organizuojamas įgyvendinant Europos Ekonominės Erdvės finansinio mechanizmo NVO Programos Lietuvoje remiamą projektą „Migracija ir žmogaus teisės: migrantų orumo apsauga“.
.
Renginio data: 2015-08-03, pirmadienis
Renginio pradžia: 16:00
Renginio vieta: Kernavės bajorynė

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.