Real girl power – edukacinė stovykla merginoms
0 (0)

Pažinti save ir kritiškai vertinti stereotipus. Socialinio darbo specialistė Ieva Jurkonytė (29) įsitikinusi, kad tai labai svarbu 12-16 metų mergaitėms, ypač šiuo skubriu ir ne visada prasmingos informacijos socialiniuose tinkluose kupinu laikmečiu.

Šiuo metu Ieva Jurkonytė dirba su vaikais, turinčiais autizmo spektro sutrikimą. Pastaruosius kelerius metus Ieva daug laiko praleido užsienyje. Studijuodama socialinį darbą JAV ir savanoriaudama Meksikoje mergina dirbo su paaugliais, tai padėjo suvokti, kokie klausimai jiems iš tiesų kyla.


Foto: Ieva Jurkonytė

Tad Rugpjūčio 24 – 26 dienomis kartu su inovatorių slėnimi į stovyklą kviečia 12 – 16 metų mergaites, kurios praleis savaitgalį Antalieptėje, kur susitiks su profesionaliais mokymų vadovais, pranešėjais, susipažins su joga, kalanetika, improvizaciniu šokiu, mokysis pažinti save ir kritiškai vertinti supančius stereotipus.

Stovyklos organizatorė pasakoja, jog mintis kurti edukacinę stovyklą merginoms gimė jai sudalyvavus socialinių inovacijų kūrimo kursuose „Socifaction’’, kurie vyko kūrybos ir darbo erdvėje – inovatorių slėnyje, Antalieptėje. Pradėjus organizuoti stovyklą inovatorių slėnis ir dar daug bendraminčių prisijungė prie bendro tikslo įgyvendinimo. Atsisukti į jaunas merginas Ievą paskatino pačios patirtys, taip pat, suvokimas, jog paauglystės tarpsnyje žmogui reikalingas dėmesys, palaikymas ir teigiama įtaka.

Šiuo žmogaus gyvenimo laikotarpiu vyksta ne tik fizinis brendimas, bet ir bendravimo įgūdžių ugdymas, nepriklausomybės suvokimas, moralinių normų formavimasis, psichosocialinė jauno žmogaus raida bei kiti svarbūs veiksniai. Reikia pastebėti, jog saviugdos stovyklų, užsiemimų, seminarų suaugusioms moterims – apstu, todėl Ieva tiki, kad tokia inciatyvą atneštų didelę naudą jaunoms merginoms – kuo anksčiau merginos supras ir išmoks nebijoti priimti save, savo kūną ir unikalumą, tuo paprasčiau jos išgyvens nelengvą paauglystės laikotarpį ir augs kaip jaunos, savimi tikinčios moterys.

Kertinė stovyklos idėja yra padėti merginoms atsisukti į save, gauti patarimų iš patyrusių moterų, ugdyti sąmoningumą, meilę sau, gauti profesionaliai pateiktas žinias apie moters kūną, lytiškumą, taip pat, mokymus perteiktus kūrybinių dirbtuvių forma, aktyvia veikla ir atviru bendravimu. Prie stovyklos prisijungė ir žinomos moterų organizacijos – ,,Moterys kalba’’, ,,Dydis nesvarbu’’, taip pat, profesionali mokymų vadovė Gabrielė Tervydytė, Psichologė, improvizacinio šokio atlikėja, jogos ir kalanetikos specialistė ir daugiau savo srities profesionalių tikinčių bendra stovyklos idėja.

www.inovatoriuslenis.lt | Tel.: +37062893851
El. paštas: info.realgirlpower@gmail.com, renginys facebooke ir PROGRAMA, puslapis The real girlpower

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.