Rengiama socialinė akcija „Nematomi“
0 (0)

algojimas

Ar žinote, kad:

Lietuvoje yra apie 30 000 negalią turinčių vaikų, nors Statistikos departamento duomenimis jų tik 16 399?

kasdien Lietuvoje negalia nustatoma 5-6 vaikams?

apie 7-iems tūkst. negalią turinčių vaikų ugdymo paslaugos yra neprieinamos?

neįgaliesiems nesukurta sistema ir sąlygos profesijai įgyti ar amato išmokti, todėl daugelį jų, sulaukusių pilnametystės, išlaiko valstybė?

kiekvienam negalią turinčiam vaikui mūsų valstybė skiria apie 4000 Eur per mėnesį, tačiau vaiką ir jo šeimą pasiekia TIK apie 500 Eur – vos 10 proc. lėšų?

negalią turinčių suaugusių asmenų skaičius artėja prie 250 tūkst.!?

Ar žinote, kad negalią turintys vaikai yra NEMATOMI…?

Jei norite išvysti, kaip atrodo nematomi negalią turintys vaikai, kviečiame šių metų kovo 9 dieną, trečiadienį, atvykti į Vinco Kudirkos aikštę, Vilniuje, Gedimino prospekte, kur 12.00 val. vyks labdaros ir paramos fondo „Algojimas“ rengiama „tyli“ socialinė akcija „Nematomi“.

Akcijos metu aikštę prie Vyriausybės rūmų nuklos 1000 tuščių kėdžių, ant kurių sėdės nematomi negalią turintys vaikai.

Tą pačią dieną 13.30 val. naujienų agentūros BNS spaudos konferencijų salėje vyks spaudos konferencija, kurioje LPF „Algojimas“ steigėja ir vadovė Aušra Stančikienė, kartu su įvairią negalią turinčių vaikų tėvais pristatys valstybinės sistemos veikėjų siekius imituoti pagalbą, priimant įstatymus ir tvarkas, palankias tik biurokratiniam aparatui išlaikyti, o ne negalią turinčiam vaikui ir jo šeimai.

Konferencijoje taip pat bus kalbama apie Lietuvos Vyriausybės tvirtinamas tvarkas, sukuriančias terpę ne padėti vaikams užaugti savarankiškais žmonėmis, bet toliau juos laikyti sistemos įkaitais, turinčiais vienintelę galimybę – gyventi iš pašalpų.

Atkreipiame, dėmesį, kad BNS spaudos konferencijų salė įsikūrusi nauju adresu  Saltoniškių g. 9, Vilnius (PC „Panorama” Verslo centro 3 aukštas).

Vaizdo nuorodos, kaip atvykti automobiliuviešuoju transportu ar pėstute.

Kviečiame dalyvauti!

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.