Robino Williamso mirtis: simptomų ignoravimo rezultatas?
0 (0)

depresijos-zenklai

Pasaulinio garso aktorius, Oskaro laureatas Robinas Williamsas neslėpė, jog yra kamuojamas depresijos ir piktnaudžiavo narkotinėmis medžiagomis. Nepaisant to, žinia apie savižudybę pasirodė labai netikėta ir tiesiog šokiravo jo draugus bei gerbėjus. Kilo klausimas: galbūt aktoriaus mirtis, tai akivaizdžių simptomų ignoravimo pasekmė?

Fox News laidoje priklausomybių ekspertas Joe Schrank teigė, kad depresijos simptomai yra gana subtilūs bei sunkiai pastebimi ir tik gana įgudęs, turintis ilgametės patirties klinicistas gali juos atpažinti.

Net jei tokie ženklai pastebėti ir įvardinti, tai ilgas ir sudėtingas sveikimo kelias, teigia psichologas dr. Chuck Williams.

„Mes vis dar esame intervencijų planavimo stadijoje, svarstome koks yra optimaliausias depresijos gydymo būdas, o jei kalba sykiu eina ir apie priklausomybes, atsiliekame dar labiau“, sakė Williams’as. Jis apgailestavo, kad priklausomybių gydymas, šiuo metu, yra orientuotas tik į fizinius pokyčius smegenyse, o patikimesnių gydymo alternatyvų kol kas tam nėra.

Robino Williamso tragedija privertė atkreipti dėmesį į neišspręstas psichinės sveikatos problemas Amerikoje ir sykiu suteikė progą viešai visuomenės diskusijai šia tema su savo sveikatos priežiūros paslaugų tiekėjais.

„Mes periodiškai tikriname fizinę sveikatą, ar tai būtų patikra nuo vėžio, ar kraujo spaudimas, bet kažkodėl ignoruojame savo psichinę gerovę ir čia yra būtent ta vieta, kur visiems derėtų atkreipti dėmesį.“, sakė Schrank.

Šaltinis: Fox News

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.