fbpx

Ryšys su vaiku
0 (0)

Karyn Brand Purvis, David R. Cross, Wendy Lyons Sunshine „Ryšys su vaiku: kaip kurti pasitikėjimu grįstus santykius“ (2019)
Išleido: Vaga
Vertė: Justė Povilaitienė
Puslapiai: 304

Šioje knygoje pateikiama ne tik naujausių mokslinių tyrimų duomenimis grįstų žinių, padėsiančių geriau suprasti savo atžalas, bet ir gausybė praktinių patarimų, kaip auginti vaikus, kurti ir palaikyti tvirtą ryšį su jais, kaip suprasti, kas slypi už vaiko elgesio. Ji kupina vilties, kad meile ir globa paremtas ryšys padės kiekvieno vaiko gyvenimo žaizdoms gyti.

Daugelis šeimų gyvena pasiutusi greičiu. Jie skuba į darbą, į darželį ir susirinkimus, vykdo socialinius įsipareigojimus. Jie nuveža vaikus iš mokyklos į būrelį ir atgal. Tėvai tiesiog tampa vairuotojais su mokėjimo kortele, kurie ryte pamojuoja atsisveikindami ir vos girdimai vakare ištaria „Labanakt“.

Tėvai skubėdami užbaigia tokias dienas ir kažkodėl tikisi, kad vaikai seks iš paskos, mokysis gyvenimo pamokų ir jaus ryšį su šeima. Tačiau nei paprasti, nei juo labiau rizikos grupės, įvaikinti ar globojami vaikai to nesupras.

Vaikų auklėjimas – tai pusiausvyros išlaikymas. Šią pusiausvyrą galime apibūdinti kaip dėmesį ryšiui ir elgesio koregavimui. Kai pasiekiame pusiausvyrą tarp šių dviejų dalykų, vaikas pajunta: saugumą, pasitikėjimą, kontrolės sumažėjimą ir galimybę išbandyti naujus elgesio modelius.

Knyga padėjo kitaip pažvelgti į mūsų vaiką ir pamatyti gyvenimą iš jo perspektyvos. Gavome naudingų patarimų, kaip elgtis skirtingose sudėtingose situacijose. Dabar geriau suprantame, kaip vaikystėje patirta trauma lemia vaiko elgesį. Tai padeda mums daug ramiau reaguoti ir lengviau eiti žingsnis žingsnio su vaiku

Romanas ir Julija Gaiduk, įtėviai ir globėjai

Tai privalomas skaitinys visiems, kurie yra įvaikinę ar globoja vaikus. Knyga bus naudinga ir savo biologinius vaikus auginantiems tėvams bei su vaikais dirbantiems specialistams.

Vaikų ir paauglių psichiatrės, TBRI® praktikės
Jovita Anikinaitė ir Monika Misevičė

Knygos pagrindu skelbti tekstai: Keturios kliūtys, trukdančios sukurti artimesnį ryšį su vaiku, 10 patarimų ugdantiems rizikingo elgesio vaikus, Kaip puoselėti ryšį su vaiku antraisiais jo gyvenimo metais?

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Ramūnad parašė:

    Apie tėvų atstūmimą knygoje, turbūt, nei žodžio?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.