fbpx

Ryte prabudau lovoje nuoga su draugės vaikinu
0 (0)

Man dabar 23 metai, o tada buvo 21. Prieš keletą metų vakarojau pas draugę, buvo ji, jos vaikinas ir dar vienas draugas. Gėrėm alkoholį, ir pervartojau taip, kad nieko nesupratau kas vyksta aplinkui. Ryte prabudau lovoje nuoga su draugės vaikinu. Draugė stipriai įpykusi buvo.

Pagal jos pykti supratau, kad padariau aš, ar jis, kažką neatleistina. Atsikėlusi susirinkau daiktus ir pasiėmiau taxą. Aš jei nieko nepasakiau, iš tos gėdos. Ir mane vis kankina, kaip aš taip pasielgiau. Aš nesupratau, kas su manimi vyko. Aš kitą dieną nieko neprisiminiau. O jos net neatsiprašiau.

Prašau padėkit kaip galėčiau išvalyti šitą nuodėmę? Man net gėda jei parašyti.

Labai dėkoju.
Pagarbiai Rita (vardas pakeistas)

Komentuoja psichologė Palmira Diržienė

Sveiki, Rita, ačiū, kad pasidalinote savo problema, kuri neduoda ramybės Jums kelis metus.
Alkoholio įtakoje žmonės praranda elgesio kontrolę, atmintį, sutrinka mąstymas ir t.t. Taip gal nutiko ir Jums. Gaila, kad linksmai prasidėjęs vakarėlis draugės namuose, baigėsi liūdnai.

Nesaikingai vartoto alkoholio pasekmes išgyvenate iki šiol, suprantat, kad Jūsų elgesys sukėlė skausmą ir pyktį draugei. Gėdos ir kaltės jausmas neduoda ramybės Jums pačiai. Ir tai tęsiasi pakankamai ilgai. Gailitės padariusi klaidą, jaučiat sąžinės graužatį, išgyvenat sunkius jausmus, kankinatės, bet nesiimat jokių veiksmų, kad situacija palengvėtų. Tačiau, šio laiško parašymas rodo, kad žengėt žingsnį į priekį.

Manau, kad atsiprašymas ir buvusios situacijos paaiškinimas draugei būtų geriausia išeitis iš padėties. Toks veiksmas parodytų, kad Jums praeities įvykis neleidžia ramiai gyvent iki šiol, jaučiat kaltę, gėdą dėl savo netinkamo elgesio, o ne tai, kad tyčia norėjot įskaudinti draugę.

Atsiprašymo galimybių yra įvairiausių: laiškas, žinutė, skambutis, susitikimas ir t.t.
Jūs pati geriausiai žinosit, kaip tai padaryti. Esmė – nuoširdumas, atvirumas ir atsakomybės prisiėmimas už savo elgesį. Tai nebus lengva, bet verta. Parodysit pagarbą draugei ir padarysit tai, ką dar įmanoma padaryti, norint ištaisyti savo klaidą.

Visi vienaip ar kitaip klystam, keliamės, einam toliau. Tačiau, kiek įmanoma, pagal mūsų jėgas ir galimybes, reikia būti atsakingam už savo elgesį ir padarytas klaidas. Sėkmės.

Psichologė Palmira Diržienė | Facebook’e
privačios individualios konsultacijos
Panevėžys, tel.: 861622462, el. p.: palmiradrzn@gmail.com

Iliustracija: Aidan Meyer

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.