fbpx

Sapnuoju vyrą iš praeities – ką tai reiškia?
0 (0)

Klausimas: Metų metus (jau tikrai virš 4 metų) bent kartą per mėnesį, bet dažniausiai pora kartų per savaitę, sapnuoju vyrą iš praeities. Nežinau, kokia meilė jis buvo – pirmoji, didžioji, paaugliška, slapta, bet prieš maždaug 10 metų buvau iki ausų įsimylėjusi savo tėvo darbuotoją (vyresnį už mane 13 metų). Visi matė ir kalbėjo, kad mano akys spindi, vien jo vardą išgirdus, kad šypsausi, jį pamačius, bet visiems tai buvo tik paauglės simpatija, o iš tiesų aš jį suviliojau ir pora metų slapta susitikinėdavome. Ir aš tikrai vaikščiodavau 5 cm virš žemės paviršiaus, kai grįždavau namo iš mūsų slapto susitikimo. Vėliau santykius nutraukėm: jis susilaukė vaikų, aš išvažiavau į kitą miestą studijuoti. Bet vis tiek gan dažnai matydavomės, bet jau nebe slapta. Draugiškai plepėdavom, kartais susirašydavom žinutėmis. Taip darom iki šiol, nors aš jau penkeri metai kaip pažįstu savo vyrą ir jau trejus metus gyvename šeimoje. Mano vyras žino apie mano simpatiją, taip pat neslepiu nuo jo, kad palaikom draugiškus ryšius ir dabar. Jį matau pora kartų per metus, kai lankau tėvus grįžusi iš užsienio, bet kas kartą kai jį pamatau, vėl laimės pilnos kelnės (nors visiškai nenoriu vėl su juo suartėti, mano vyras yra mano gyvenimo žmogus ir myliu ir gerbiu jį labiau už viską).

Ir grįžkime prie to, kad nuolatos jį sapnuoju. Taip dažnai nesapnuoju nieko, nei vaikų, nei vyro, nei draugų ar artimųjų. Mano sapnuose dažnai noriu jį aplankyti darbovietėje (jis mechanikas), bet dažnai nesulaukiu ar nerandu, arba jis mane išgelbsti, arba būna netoliese ir mes kalbamės, dažnai sapnuose jį apkabinu ir prašau, kad neišeitų, kartais sakau, kad jį myliu (šią naktį sakiau jam, kad jis mano mylimiausias lietuvis (nes vyras vokietis). Ryte dar ilgai galvoju apie sapnus ir jį, visada šypsausi ir būna gera. Patys sapnai labai ryškūs, detalūs, jo paveikslas – aiškus, vienareikšmiškas, visada jį atpažįstu, jis niekada netampa kuo nors kitu. Dažnai apie savo sapnus papasakoju ir jam pačiam. Bet aš nežinau, ką tai reiškia, kodėl jis toks dažnas mano sapnų svečias? Ar tai blogai, ar per daug apie jį galvoju ir ar turėčiau sunerimti, kažką keisti? Būčiau labai dėkinga už patarimą.

Komentuoja klinikinis psichologas Dima Kuniskis:

Pirmiausiai noriu padėkoti Jums už klausimą ir drąsą pasidalinti tokiais asmeniniais išgyvenimais.

Be abejo, Jūsų pasikartojanti sapnų tema nėra atsitiktinumas. Sapnų pasikartojimas paprastai byloja apie tai, kad kažkokia Jūsų vidinė situacija yra neužbaigta. Tokiu būdu pasąmonė stengiasi atkreipti Jūsų dėmesį į problemą, kuri buvo išstumta už sąmoningo suvokimo ribų ir reikalauja neatidėliotino sprendimo.

Galime manyti, kad nors išoriškai santykiai su „vyru iš praeities“ sutvarkyti ir užbaigti, bet viduje Jūs su juo dar nepilnai atsisveikinote. Todėl sapnuose Jūsų santykiai tęsiasi. Kadangi realybėje tai jau neįmanoma, Jūs ir sapnuose dažnai jo nerandate, negalite susitikti su juo. Norint pilniau suprasti sapną, labai svarbu atkreipti dėmesį į emocijas, išgyvenamas sapnuojant ir po to, kai jau atsibudote. Ar tai pyktis, ar baimė, neviltis, švelnumas, džiaugsmas. Jos gali pasakyti daug tiesos apie Jūsų santykį su esama situacija.

Galimi pasirinkimai

Jeigu ši mūsų prielaida apie Jūsų sapnus iš tikrųjų teisinga, ir jeigu jaučiate, kad ši situacija Jums trukdo, vargina, komplikuoja gyvenimą, reikės pasistengti įsisąmoninti savo vidinį prisirišimą prie šito vyro ir įdėti pastangų visa širdimi paleisti jį iš savo gyvenimo. Gal būtų naudinga bent laikinai apriboti kontaktus su šituo vyru.

Visa tai yra nelengva. Gali prireikti psichologo pagalbos susigaudyti savo noruose ir esant reikalui šiam emociniam prisirišimui nutraukti.

Tačiau, jeigu šie sapnai ir prisiminimai Jūsų netrikdo, nesudaro kliūčių, galite sapnuoti toliau – tai Jūsų pasirinkimo klausimas. Kiekvienas žmogus turi teisę judėti tuo gyvenimo keliu, kuris jam atrodo priimtinesnis.

Dima Kuniskis | pimc.lt
klinikinis psichologas

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

3 Responses

  1. Darija parašė:

    Dykas gyvenimas zmogui uzpakali drasko

  2. Saulelyda parašė:

    Pirmiausia, nesvarbu, kad šeima sukurta, santykiai su tuo vyru nėra nutraukti. Negali būti JOKIŲ santykių su buvusiaisiais. Nes tai kenkia dabartiniams santykiams. Moteris yra tiesiog neištikima savo dabartiniam vyrui. Neištikimybė prasideda ne sexu, ji juo pasibaigia. O čia yra elementari neištikimybės pradžia. Ji iš pašaknų griauna dabartinius santykius: vyras tą jaučia, kad ir koks tolerantiškas būtų. Išvada paprasta: tokie santykiai turi būti nutraukti nedelsiant ir visiems laikams. Neskambinti, nerašyti, išbraukti iš draugų socialiniuose tinkluose, neklausinėti pažįstamų apie jo gyvenimą. Koncentruotis į dabartinius santykius ir juos gerinti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.