Festivalis „Mandala“
0 (0)

Liepos 19-21 d. Švenčionių rajone įsikūrusios kaimo sodybos „Saulėtas krantas“ teritorijoje (40 km nuo Vilniaus) jau devintąjį kartą vyks psichologijos, dvasinių praktikų, sveikatingumo ir kūrybinių veiklų festivalis „Mandala“.

Kviečiame Jus trims dienoms pabėgti nuo miesto šurmulio ir pailsėti, atgauti jėgas, pasikrauti teigiamos energijos labai gražiame gamtos kampelyje, miško apsupty prie ežero.

Festivalio programa suskirstyta į penkias erdves: Vandens (psichologinę), Oro (dvasinę), Žemės (kūno), Ugnies (kūrybinę) bei šiemet pirmą kartą veiksiančią Poilsio erdvę. Lankytojai gali rinktis net iš kelių vienu metu vykstančių užsiėmimų, kiekvienas tikrai suras jam įdomų. Skirtingos erdvės atspindi festivalio pavadinimą: mandala – tai iš skirtingų, tačiau vienodos svarbos elementų, sudarytas piešinys, vieninga visuma.

Iš įdomesnių šių metų Vandens erdvės užsiėmimų organizatoriai išskiria psichologės Ievos Balvočiūtės paskaitą “Konfliktų sprendimas šeimoje”, psichologo Nerijus Ogintas, užsiėmimo “Meilė darbui” metu, padės kitaip pasižiūrėti į savo profesinę veiklą ir ją pamilti arba …pakeisti. Laukia ir specialus užsiėmimas vyrams – asmeninio tobulėjimo lektorius Ignas Genys juos pakvies į saviugdos dirbtuves “Tikras vyras”.

Oro erdvėje vyks gydymo garsu sesija, kurią ves šamanizmu besidomintis multiinstrumentalistas iš Jungtinės Karalystės Pete Kabir Bengry. Kinų kultūros specialistas ir meditacijos mokytojas Vytenis Sinkevičius mokys kaip teisingai suformuluoti norus, kad būtų lengviau juos įgyvendinti – jo užsiėmimas vadinsis “Svajonių žemėlapio piešimas”. O dvasinių praktikų mokytoja Jurgita Mazurkevičiūtė ves giliai atsipalaiduoti padedantį meditacinį judesio užsiėmimą “Esu”.

Žemės erdvėje – gydytojos Godos Denapienės paskaita “Ajurvedos išmintis per mokslo prizmę”, kurioje pasakos apie Ajurvedos pritaikymą šiuolaikiniame gyvenime, ypač akcentuodama sveikatą ir gydymą. Holistinės medicinos atstovė Janina Jonynaitė, sirgusi paskutinės stadijos vėžiu ir jį išsigydžiusi natūraliomis priemonėmis, skaitys paskaitą “Natūralūs gydymo būdai”. Bodyworko specialistė Justina Brazaitė ves užsiėmimą “Bodywork, šokio meditacinis masažas”, kuriame mokys kaip atlikti masažą, atsipalaiduoti, pažinti tiek savo, tiek kito kūną, jo sandarą bei judesio galimybes.

Ugnies erdvėje festivalio lankytojai galės išmokti kurti lino raižinius, pritaikyti feng šui žinias kuriant namų interjerą, tapyti mandalas neįprastu būdu – ant klijų ar išreikšti save šokyje.

Apsilankę festivalyje žmonės galės išbandyti įvairias praktikas, atsirinkti patikusias ir jas tęsti savarankiškai renginiui pasibaigus.

Kaip ir kiekvienais metais, festivalyje veiks Vaikų zona – kol tėveliai eis į užsiėmimus, vaikai bus užimti jiems skirta programa, bei Asmeninių paslaugų kaimelis, kuriame bus galima užsisakyti asmeninį horoskopą, auros diagnostiką, įvairius bioenergetinius testus, masažus, refleksologijos paslaugą ar aromaterapijos konsultaciją.

Koncertinėje programoje dalyvaus dainininkės Rugilė Daujotaitė, Eglė Sirvidytė, grupė “Baltasis kiras”, gongų meistras Raimondas Binkauskas ir multiinstrumentalistas Pete Kabir Bengry su programa “Amžinasis dabar”.

Foto: Baltasis kiras

Šis renginys – blaivus. Jame neleidžiama ne tik vartoti alkoholio ar narkotikų, bet ir rūkyti. Negalintiems apsieiti be rūkalų bus įrengta speciali erdvė rūkymui tolėliau nuo festivalio zonos, kad dūmai netrikdytų festivalio lankytojų.

Į renginį kviečiama atvykti su visa šeima. Galima atsivežti ir neagresyvius augintinius, tačiau jie neturėtų trukdyti užsiėmimams.

Apsigyventi galima palapinėse, ar išsinuomoti kambarius nameliuose (juos reikėtų rezervuoti iš anksto). Maistą gaminti galima ant laužo ar pasinaudoti net kelių festivalyje įsikursiančių vegetariškų bei veganiškų kavinukių paslaugomis. Festivalio vieta įrengta prie Pailgio ežero ir apsupta itin gražios gamtos. Norintys pabūti su savimi galės eiti pasivaikščioti, uogauti, grybauti, žoliauti.

Bilietai nuo 50 €. Vėliau brangs.
[galima įsigyti organizatorių puslapyje arba atvykus vietoje]
Festivalio vieta: poilsiavietė „Saulėtas Krantas”
Žemėlapį pamatysite čia: https://goo.gl/maps/T4UtmLRbFLH1XmsDA
Daugiau informacijos: mandala-festival.lt
Renginys facebook’e [ten galite rasti bendrakeleivių!!!]

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.