fbpx

Savęs priėmimas ir santykiai: 3 klausimai, į kuriuos būtina atsakyti
0 (0)

saves-priemimas

© Marie Bertrand/Corbis

Mano santykiai tapo geresni tuomet, kai iš Singapūro persikėliau atgal į Ameriką. Gal nuo aštraus kario mano smegenys tapo pralaidesnės… Arba gyvenimas tropiniame karštyje, netoli ekvatoriaus, išgarino pasipriešinimą per odos poras. Bet labiausiai man padėjo tai, kad daug laiko praleidau prie šventyklos: tai priminė man Priėmimo idėją ir pakeitė mano santykius su žmonėmis.

Aš Priėmiau savo sūnaus tėvą – jis ne toks, kokio norėčiau – ir vidinė kova baigėsi beveik akimirksniu. Tai buvo stebuklinga.

Aš Priėmiau savo vyrą (dabar jau eks) – jis taip pat ne toks, kokio norėčiau – ir pernelyg ilgos jo darbo valandos manęs nebeerzino.

Aš Priėmiau savo Mamą (tebūnie palaiminta jos širdis) – ji ne tokia, kokios norėčiau – ir šeimos šventės dabar yra malonios.

Aš Priėmiau bendradarbius, pažįstamus ir net pakeleivius traukinyje, kaip žmogiškasias būtybes, kurios kiekviena savaip siekia tų pačių gyvenimiškų dalykų, kaip ir aš: meilės, komforto, saugumo ir, žinoma, nori būti Priimti tokiais, kokie jie yra.

Aš sklendžiau per šį normalų, į nieką nereaguojantį pasaulį. Ir tada sutikau kai ką, žmogų, su kuriuo užmezgiau naujus santykius. Tai buvo toks pat žmogus kaip aš: slydo per normalų, nereaguojantį pasaulį. Mes buvome sinchroniški, mąstėme ir elgėmės taip pat, todėl kilo simpatija. Mes valgėme tortą ir ledus, kartu leidome ramius savaitgalius. Po to grįždavome į savo namus: jis į Oklahomą, aš į Ilinojų. Galėdavome kalbėtis apie viską, viskas buvo puiku. Kol vėl baigėsi…

Baigėsi tuomet, kai aš grįžau prie savo ne-Priėmimo įpročių. Jaučiau poreikį įtikti ir patikti jam, daryti viską, kad romantika išliktų visam laikui. Aukojau save pačią, savo norus ir poreikius tam, kad išsaugočiau šiuos santykius. Ir toliau, kaip ir dauguma porų, mes kalbėjome apie tuos pačius „reikalus“. Kaip dauguma, aš atpažinau ir kovojau su įsisenėjusiais, blogais įpročiais, bei nuolat stengiausi mokytis naujo Priėmimo modelio. Galiausiai mano mintyse nušvito suvokimas, kad jei toliau tęsiu tokius santykius, aš prarasiu pati save, savo sielą, saugumą ir meilę.

Aš galėjau jį Priimti tokį, koks jis yra. Tačiau tai buvo lengvoji dalis. Svarbiausia, ką turėjau padaryti – Priimti save tokią, kokia esu.

Man reikėjo pertraukos… Reikėjo atsiskirti, kad per saugų atstumą galėčiau stebėti pati save, ištirti savo norus ir poreikius, o ne taisyti esamus santykius. Aš daviau sau pakankamai daug laiko, kad nuoširdžiai galėčiau atsakyti į šiuos klausimus:

1. Kiek toli aš nuklydau nuo savęs pačios Priėmimo?
Aš išdarinėjau įvairiausius triukus, kad tik išlaikyčiau esamus santykius su kitu žmogumi, dariau viską, ką patarė mano draugės. Mano pirmas žingsnis buvo – klausytis savęs. Aš Priėmiau savo poreikius, kad galėčiau giliau pažinti save.

2. Kodėl negaliu savęs Priimti ir pernelyg stengiuosi tapti kitokia?
Aš myliu žmogų ir iškeliu jį aukščiau savęs, aukščiau savo norų ir poreikių. Tai labai padeda puoselėti santykius, tačiau ypatingai sekina mane, aš prarandu save. Labai stengiausi pamatyti save tikrą, kad galėčiau Priimti, tapti ištikima sau, o tuo pačiu mokiausi leisti kitam būti savimi. Tik tada santykiai tampa lygiaverčiai ir klestintys.

3. Ką turiu padaryti, kad Priimčiau save tokią, kokia esu?
Aš pradėjau garsiai kalbėti apie tai, ko iš tikrųjų noriu. Dariau tai su meile ir pagarba sau ir jam. Kuo toliau aš taip elgiausi, tuo aiškiau mes abu supratome, kad karštligiškai laikėmės šių santykių, nors būtume laimingesni nutraukę juos. Tik išsiskyrę, liksime autentiški, sąžiningi su savimi ir vienas su kitu.

Buvau labai sutrikusi ir pasimetusi, nes būdama priimta kito žmogaus, vis tik atstūmiau pati save. Ir tai buvo patys svarbiausi klausimai, į kuriuos turėjau sau atsakyti. Aš sužinojau, kad savęs Pažinimas ir Priėmimas yra būtinos sąlygos mano fizinei, emocinei ir psichinei sveikatai bei pusiausvyrai palaikyti. Bendraujant su bet kuriuo žmogumi, pirmiausia turiu išlikti savimi.

Aš išmokau kvėpuoti ir kurti savo erdvę, kad išlikčiau ištikima sau bet kuriuose santykiuose, nes galiausiai supratau, jog vienintelis dalykas, kurį tikrai turiu, tai AŠ.

Autorius: Via Cindy Karnitzon Oct 7, 2015
Parengė psichologė Monika Pranauskienė
Tel.nr.: +370 670 034 22
www.facebook.com/psich.konsultavimas

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.