Savojo Aš samprata: kas aš esu?
0 (0)

3 Responses

  1. nezinau parašė:

    Radau keletą netikslumų, neurologiniai tyrimai bus toliau pažengę nuo 2003, ir galimai žmogus apie savo kairę ranką ne ‘nesuprato’ bet tiesiog negalėjo jos valdyti, nes dešinysis pusrutulis valdo kairias galūnes, o kairysis – dešinias. Su regėjimu berods atvirkščiai, kairę akį prižiūri kairys, dešinę – dešinys pusrutulis (jei tiksliai prisimenu). Taigi ne įrodymas, kad ‘aš’ samprata gyvena dešinėje mūsų galvos pusėje :) Greičiausiai jis gyvena abiejuose ir tik vienam pusrutuliui būnant dominuojančiam, ‘laikomasi’ to pusrutulio ‘nuomonės’.
    Dėl nuorodos į save efekto, vėlgi priklauso nuo žmogaus atminties galimybių, yra bent keli atminties tipai (pvz epizodinė, semantinė ir kt) ir įsiminimo procesą apsprendžia ne tik nuorodos į save bet ir kiti veiksniai (tiek fiziologiniai, tiek situaciniai). Kaip bebūtų, įdomus straipsnis.

  2. Kas as parašė:

    Tiesiog siela.

  3. Emilis parašė:

    Kad zmogus negali atpazinti savo kuno kazkurios dalies, dar nerodo jo ,As\\\’ dalies praradimo. Kunas tik indas, As – samone. Kunas, tai musu masina, kuri perteikia mums ivairias emocijas, pojucius pagal musu sukaupta patirti, ankstesnius isgyvenimus ir panasiai. Visa tai, tik musu interpretacijos to, kas vyksta aplink mus. Turetume isisavinti, kad ,As\\\’ tai ne mano kunas, o samone. Emocijos-interpretavimas to, kas vyksta aplink mus. Tokiu budu atsikratytume daug problemu, bereikalingo pykcio, vienas kito vertinimo pagal isvaizda, ir tai kokias emocijas as patiriu atitinkamu metu. Susikoncentravimas i kazkuria emocija ir manymas, kad ja sukelia kazkoks isorinis veiksnys ir yra didziausia beda. Pasijuntame puolami, arba be kazko negalintys gyventi. Bet visa tai, tik musu vidinis susikurtas pasaulis, ir susikoncentravimas i atitinkama emocija, veikiant atitinkamiem isoriniam veiksniam. Emocijos kaip mintys – ju aplanko daugybe, bet tik mes nusprendziame i kurias koncentruotis ir pasilikti sau. Pasaulis, tai as. Kiekvienas mes esame dievas ir kurejas savo vidinio pasaulio, kuri galime keisti ir valdyti nepaisant isoriniu veiksniu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.