Šeimos konsteliacijų seminaras
0 (0)

barbaraŠeimos konsteliacijų seminaras su Barbara Morgan

Įvairių krypčių psichoterapeutams ir psichologijos studentams
Geštaltinės terapijos ir šeimos konsteliacijų dialogas

Balandžio 10-11d., 9-18 val., Vilniuje

Dažnai manoma, kad klinikinėje praktikoje svarbiausia yra gilintis būtent į savosios krypties terapiją, tačiau taip pat akivaizdu ir tai, kad aiškus sisteminės kliento situacijos vaizdas padeda bet kokios srities specialistui jo darbe.

Konsteliacijų metu įgyta patirtis bei žinios suteikia pilnesnį vaizdą apie vyro-moters, tėvų-vaikų santykius, fizinius ir emocinius sunkumus, gyvenimo ir elgesio modelius ir taip atveria platesnes pagalbos galimybes įvairių krypčių specialistams.

Šis praktinis seminaras – galimybė specialistams bei besidomintiems konsultavimu patirti šį metodą sprendžiant savo asmeninius klausimus.
Taip pat – patyrinėti šeimos konsteliacijų, arba sisteminio supratimo pritaikymo galimybes dirbant grupėje ir su klientais individualiai. Bus skiriama dėmesio klausimams, kokios yra geštaltinės psichoterapijos ir šeimos konsteliacijų derinimo galimybės bei kuo sisteminis požiūris gali būti naudingas ir kitų krypčių terapeutams bei konsultantams.

Šeimos konsteliacija-išdėstymas – tai sisteminės-fenomenologinės psichoterapijos metodas, turintis ir diagnostikos, ir terapinių intervencijų galimybes.

Šio metodo pagalba galima pamatyti žmogaus vidinių šeimos vaizdinių turinį, išanalizuoti asmenyje ir jo aplinkoje veikiančias sistemines dinamikas ir padėti klientui atrasti efektyvius sprendimus.

Tiek sisteminė-fenomenologinė psichoterapijos kryptis, tiek šeimos konsteliacijų metodas savo pagrindais glaudžiai susiję su tokiais žinomais psichologijos- terapijos darbais, kaip Eriko Berne Gyvenimo scenarijų analizė, Arturo Janovo pirminė terapija, Jacob Levy Moreno psichodrama, Kurto Lewino lauko ir grupės dinamikos teorijos, Miltono Eriksono darbai su pasąmone, Murray Boweno šeimos sistemų teorija, Ivan Boszormenyi-Nagy daugiapakopė tarpgeneracinė perspektyva, genosociograma ir kt.

Apie vedančiąją

Pirmą kartą Lietuvoje viešinti Barbara Morgan yra UKCP (Didžiosios Britanijos psichoterapijos tarybos) sertifikuota geštalto psichoterapeutė. Darbo su šeimos konsteliacijomis pradėjo mokytis šio metodo autoriui Bertui Helingeriui pirmą kartą atvykus į Didžiąją Britaniją. Tarptautinius seminarus ir mokymus jau 16 metų vedanti Barbara yra žinoma kaip viena daugiausiai šio darbo patirties turinčių Didžiosios Britanijos psichoterapeutų ir vienintelio tarptautinio anglų kalba leidžiamo šeimos konsteliacijų mokslinio žurnalo „The Knowing Field“ redaktorė.

Barbara – palaikanti, nuoširdi, įžvalgi, ryžtinga. Jos darbo stilius emociškai intensyvus, jo metu paliečiami gilūs archetipiniai išgyvenimai kaip gimimas ir mirtis, laisvė ir priklausomybė. Tai įkvepia, suteikia netikėtas įžvalgas ir padeda augti.

„Mielai pateiksiu daugiau teorijos praktikams ir kitiems terapeutams. Apskritai specialistai dirbantys individualiai gali gauti daug naudos iš sisteminės sąmonės suvokimo ir matymo kliento kaip daug didesnio lauko dalies.

Seminare pasiūlysiu įvairių pratimų, mini konsteliacijų, skirsiu laiko dalyvių klausimams. Svarbiausia, ką noriu, jog žmonės suvoktų, – kad kiekviena konsteliacija neša naudingą patirtį visiems dalyvaujantiems. Kai tik dalyviai supras sisteminės sąmonės sampratą, daug kas sunkiuose ir kebliuose klausimuose taps aišku. Aš siekiu padaryti seminarą kuo labiau patyriminį, nes man tai yra pati svarbiausia proceso dalis.“

– Barbara Morgan

Seminaras vyks anglų kalba, bus verčiama į lietuvių kalbą.

Kaina: registruojantis iki kovo 31 d. – 350 Lt, vėliau – 400 Lt. Vietų skaičius ribotas. 180 Lt registracijos mokestis yra negrąžinamas. Jei negalėsite dalyvauti, vietoje Jūsų gali dalyvauti kitas žmogus.

Visi dalyviai gauna pakvietimą nemokamai sudalyvauti viename Sisteminių sprendimų instituto konsteliacijų vakaro seminare, kur galės gauti palaikymą, atsakymus į iškilusius po seminaro klausimus, pratęsti patirtį.

Registracija:
giedrius@slaminskas.lt, 8 698 40575 (Giedrius)
info@konsteliacijos-d.lt, 8 620 91691 (Simona)

Daugiau informacijos:
www.slaminskas.lt
www.konsteliacijos-d.lt
VšĮ Sisteminių sprendimų institutas, Vilnius 2014

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.