Kodėl sėkmingas žmogus per 24 valandas nuveikia tiek, kiek kitas per savaitę?
0 (0)

champion

Kiekvienas iš mūsų pažįstame žmogų, kuris dirba pilną darbo dieną, rašo internetinį blog‘ą, savanoriauja prieglaudoje ir vis tiek randa laiko apsipirkinėjimui, maisto gamybai, santykių puoselėjimui ir treniruotėms pusmaratonio bėgimui. Nors tokie žmonės turi lygiai tiek pat laiko paroje kiek ir kiti – 24 valandas, tačiau jie visada sugeba nuveikti daugiau. Kaip jie tai padaro?

Ilgų darbo valandų su klientais metu, psichologai išsiaiškino, kodėl vieni žmonės savo laiką panaudoja efektyviau negu kiti ir kokios priežastys užtikrina, kad žmogus maksimaliai išnaudotų visą paroje esantį laiką.

Visiškas atsidavimas

Kad ir ką dabar bedarytum, visiškai atsiduok tam.

Kuomet olimpinis bėgikas bėga su kliūtimis, jis yra visiškai susikoncentravęs ir 100% atidavęs save užduočiai. Vien tai, kad šis žmogus pateko į olimpines žaidynes, parodo, jog atsidavimas ir pasiryžimas užtikrina sėkmę.

Tačiau kaip sugrįžti į ritmą, kai užtinki save svajojantį ir nedarantį darbų? Garsiai sušuk „Aš grįžau!”, kai tik jauti, jog pradedi atitrūkti nuo užduoties. Galbūt iš šono atrodysi keistai, tačiau šis būdas veikia!

Venk atlikti daug darbų vienu metu

Elektroninio pašto dėžutė, Instagramas, Facebook, video įrašas su mielais katinukais ir mėgstamos internetinės rūbų parduotuvės išpardavimas – tai turbūt tik keli internetiniai puslapiai, kuriuos šiuo metu daugelis iš mūsų esame atsidarę savo naršyklėse ir kurie trukdo mums pabaigti darbus. Tai, jog mes pripratome atlikti kelias užduotis vienu metu (eng. multitasking) nebėra neįprastas reiškinys – tai tapo norma mūsų kasdieniame gyvenime.

Tačiau mūsų smegenys nėra sukurtos multitasking‘ui  – žmogus gali visiškai prarasti dėmesį ir darbas prailgės keliomis valandomis.

Tam, kad būtum visiškai susikaupęs, išjunk visus dėmesį blaškančius internetinius puslapius, išjunk telefono garsą ir įdėk jį į stalčių. Per drąsu? Galbūt. Tačiau verta pamėginti!

Stenkis neeikvoti savęs draugiškiems pokalbiams su kolegomis

Tu dirbi ties ypatingai svarbiu projektu, kuris tau gali garantuoti sėkmę darbe. Tuomet, prieina kolega, ir prašo patarimo dėl jo rašomo straipsnio. Tu pasidalini savo mintimis ir, nors pokalbis truko tik minutę, tu visiškai atsitraukei nuo savo pagrindinės užduoties. Vidutiniškai tam, kad vėl pradėtum dirbti pilnu pajėgumu, tau prireiks 23 minučių.

Maksimalistai žino, kad net ir trumpas atsitraukimas nuo darbo žudo produktyvumą, todėl jie to vengia kaip įmanydami (tai yra viena iš priežasčių, kodėl įmonės vadovai turi savo atskirą kabinetą).

Jeigu tu savo kabineto neturi, pabandyk darbui susirasti ramią vietelę, kur tavęs niekas netrukdys, išjunk įeinančių elektroninių laiškų pranešimus kelioms valandoms ir taip maksimaliai susikoncentruok į darbą.

Leisk laiką su draugais – maksimalistais

Turbūt esi girdėjęs posakį: „Jeigu esi protingiausias žmogus kambaryje – tu randiesi ne tame kambaryje“. Tas pats taikoma ir pasiekimams bei produktyvumui. Kuomet esi tarp energingų, išsilavinusių bendraminčių, tuomet tu nesąmoningai stengiesi pakilti iki jų lygio.

Pamėgink kuo mažiau bendrauti su tokiais žmonėmis, kolegomis ar draugais, kurie tavęs neįkvepia ir verčia jaustis nors kiek nemaloniai būnant kartu. Tai nereiškia, kad turi visiškai atsisakyti jų draugystės, bet svarbu, kad atsirinktum žmones, su kuriais praleidi didžiąją dalį savo laiko.

Nežinai, kur rasti tokių draugų, kurie tave įkvėptų ir skatintų tobulėti? Užsiregistruok į klubą ar grupę arba parašyk elektroninį laišką tam, kuo žaviesi ir kas tave įkvepia. O gal tavo gyvenime jau yra toks žmogus, tačiau neišdrįsti jam parašyti? Parašyk jam žinutę, pakviesk išgerti kavos – niekada nežinai, ko gali pasiekti tokiu paprastu pakvietimu.

Venk neigiamų emocijų

Niekuomet neleisk užvaldyti savęs tokioms neigiamoms emocijoms, kaip susierzinimas, pyktis ar nusivylimas – tai yra raktas į nesėkmingą bandymą būti produktyviam.

Maksimalistai žino, kaip valdyti savo emocijas. Pamėgink užsiimti meditacija, joga ar skirk 30 minučių bėgimo takeliui sporto salėje. Rask tai, kas tau tinka labiausiai ir mažina stresą.

Galų gale, atsimink, kad net ir tie įkvėpiantys maksimalistai yra tokie patys žmonės, kaip tu, su savo džiaugsmais ir baimėmis. Vietoj to, kad siektum visiškai idealaus gyvenimo, nusistatyk asmeninius tikslus būti geriausiu – taip visada pasieksi sėkmingų rezultatų ir maksimaliai išnaudosi tau paroje skirtą laiką.

Šaltinis: themuse.com

Parengė: firsty.lt
Darbo skelbimai jaunimui!

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.