Seminarai su prof. Liudmila Lebedeva iš Maskvos „Dailės terapijos metodai šeimyninių ir tarpasmeninių santykių bei asmeninių (ne)sėkmių tyrinėjimui“
0 (0)

Kviečiame Jus net į du vakarinius DAILĖS TERAPIJOS seminarus su gerai Lietuvoje pažįstama prof. Liudmila Lebedava iš Maskvos.

I seminaras vyks balandžio 24 d., antradienį (17.00 – 21.00 val.). Seminaro tema: „Dailės terapijos metodai dirbant su šeimyniniais ir tarpasmeniniais santykiais: tyrinėjimas ir korekcija“.

II seminaras vyks balandžio 27 d., penktadienį (17.00 – 21.00 val.). Seminaro tema: „Dailės terapijos metodai dirbant su asmeninių nesėkmių patirtimi: tyrinėjimas ir korekcija“.

Seminarai skirti dideliam specialistų ratui – visiems, besidomintiems meno terapija ir meno terapijos metodų taikymu: praktikuojantiems psichologams, psichoterapeutams, pedagogams, meno terapeutams, menininkams, įvairių švietimo sričių specialistams bei visų šių sričių studentams. Taip pat seminare laukiami visi norintys geriau pažinti save, atskleisti bei vystyti savo asmeninius resursus.

• “Vienas piešinys atitinka tūkstantį žodžių“ – taip rytų išmintimi trumpai galima apibūdinti dailės terapijos idėją. Dailės terapijos procesas paremtas prielaida, kad esmingiausios žmogaus mintys ir emocijos, kylančios iš pasąmonės, išreiškiamos aiškiau vaizdais, o ne žodžiais.
• Dailės terapijos metodai suteikia galimybę sumažinti prieštaravimą tarp to, kaip norėtumėme elgtis ir jaustis ir to, kaip mes elgiamės, norėdami įtikti kitiems žmonėms. Dailės terapijos metodų pagalba žmogus išdrįsta pasirodyti pasauliui toks, koks yra iš tikrųjų.

Dalyvaudami šiuose seminaruose, Jūs susipažinsite su autorinėmis meno terapijos technikomis, semsitės meno terapijos patirties, susipažinsite su kūrybiškais emocijų pažinimo ir valdymo metodais, padedančiais rasti palankius bendravimo būdus tarpasmeniniuose santykiuose darbe ar šeimoje, padedančiais atrasti asmeninius resursus, gerinančius gyvenimo kokybę.

Pasitelkiant savistabą turėsite galimybę peržvelgti savo gyvenimiškas elgesio strategijas – įvertinti asmeninių nesėkmių patyrimą ir jį įprasminti, apsvarstant jį kaip sau vertingą resursą.

Meno terapija leidžia žmogui atskleisti savyje neatpažintas galimybes, talentus, surasti naujus problemų sprendimo būdus, pasisemti stiprybės. Esantiems sudėtingose gyvenimo situacijose (stresas, konfliktai, sielvartas, baimė, ligos, šeimos ar amžiaus krizės…), atsižvelgiant į skirtingus trauminių patirčių atvejus, meno terapijos metodai, naudojami terapiniame procese, suteikia psichologinę ir emocinę paramą dalyviui.

• Norint dalyvauti dailės terapijos seminaruose nereikia turėti jokių papildomų meninių gebėjimų – kūrybinis procesas paremtas spontaniška veikla ir (savi)refleksija.

PLAČIAU APIE SEMINARŲ TEMAS:

I TEMA (balandžio 24 d., antradienį: 17.00 – 21.00 val.): „Dailės terapijos metodai dirbant su šeimyniniais ir tarpasmeniniais santykiais: tyrinėjimas ir korekcija“. Seminaro metu bus pristatomi autoriniai dailės terapijos metodai, skirti darbui su poromis, padedantys tyrinėti ir koreguoti tarpusavio bendravimo, sąveikos ir komunikacijos būdus. Dailės terapijos metodai yra veiksmingi tyrinėjant skirtingus emocinio atsako, reagavimo stilius, atskleidžiant skirtingų požiūrių pozicijas ir įvairias galimas santykių charakteristikas (sutuoktiniai, tėvai – vaikai ir kitos įvairios poros (draugai, klasės draugai, darbo kolektyvo nariai ir t.t.). Praktinėje seminaro dalyje dalyviai turės galimybę praktiškai patyrinėti asmeninius bendravimo ir bendradarbiavimo modelius, siekiant atkurti psichoemocinį atsparumą, kuriant tinkamus emocinio atsako bei pozityvius elgesio modelius (paternus) sudėtingose šeimos (poros) bendravimo, bendradarbiavimo situacijose. Bus naudojami skirtingi dailės terapijos metodai. Šiame seminare laukiami ne tik psichologai, pedagogai, dailės terapeutai, bet ir įvairios poros – bendradarbiai, sutuoktiniai, draugai… ir pan.

II TEMA (balandžio 27 d., penktadienį: 17.00 – 21.00 val.): „Dailės terapijos metodai dirbant su asmeninių nesėkmių patirtimi: tyrinėjimas ir korekcija“. Seminaro metu bus pasiūlyti praktiniai dailės terapijos metodai, kurie padeda atpažinti asmeninės patirties priežastis, surasti asmeninių pozityvių resursų ir įveikti traumuojančias emocines, psichologines pasekmes. „Keistas miškas” – tai dailės terapijos technika darbui su apribojimais ir emociniais resursais. Ši kūrybinė užduotis leis tyrinėti ir stebėti vidinius procesus. Savianalizės bei asmeninės terapijos procese turėsite galimybę pastebėti savas emocines adaptacijas, emocinės būsenos koregavimo būdus, siekiant geresnės gyvenimo kokybės. Meno terapijos sesija leis suvokti problemines sritis, draudimus, apribojimus ir asmeninės laisvės/nelaisvės ribas. Šią metodiką savo darbe plačiai taiko specialistai, konsultuojantys įvairių amžiaus grupių žmones, šeimas. Jas taip pat galima taikyti individualiai kaip pagalbą sau esant sudėtingose gyvenimo situacijose.

Seminarų vedančioji: LIUDMILA LEBEDEVA (Maskva, Rusija) – pedagogikos mokslų daktarė, žinoma dailės terapeutė, Rusijos valstybinio socialinio Universiteto profesorė, Pozityvių technologijų ir konsultavimo instituto mokslo srities prorektorė. Darbo sritys – dailės terapijos metodologija, teorija ir praktika. L.Lebedeva yra individualių meno terapijos technikų autorė. L.Lebedeva yra parašiusi daugelį knygų apie dailės terapiją. 2013 metais Lietuvoje buvo išleista viena iš jų – „Dailės terapija: teorija ir praktika“. Liudmila yra parašiusi 160 mokslinių straipsnių, nuolat veda seminarus ir dailės terapijos grupes (Rusijoje, Baltarusijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir kt.)., bendradarbiauja su praktinės psichologijos centrais ir institutais bei Australijos, Didžiosios Britanijos, Olandijos ir kitų šalių mokslininkais.

Seminarų kainos:
• 1 dalyviui: 45 Eur / 1seminaras (renkantis dalyvavimą viename – pasirinktame – seminare); registracijos patvirtinimui reikalingas registracijos mokestis (15 Eur) į studijos sąskaitą. Likusią sumą galėsite sumokėti atvykus.
• 1 dalyviui: 75 Eur / 2 seminarai (renkantis dalyvavimą abiejuose seminaruose); registracijos patvirtinimui reikalingas registracijos mokestis (25 Eur) į studijos sąskaitą. Likusią sumą galėsite sumokėti atvykus.
• 2 dalyviams: 70 Eur / porai (atvykstantiems kartu į seminarą „Dailės terapijos metodai dirbant su šeimyniniais ir tarpasmeniniais santykiais: tyrinėjimas ir korekcija“.). Registracijos patvirtinimui reikalingas registracijos mokestis (20 Eur) į studijos sąskaitą. Likusią sumą, galėsite sumokėti atvykus.

Dalyvių skaičius ribotas – viename seminare – tik iki 14 dalyvių, todėl pageidaujant dalyvauti, būtina registracija iš anksto.

Organizuoja: VšĮ SAVĘS PAŽINIMO IR SAVIRAIŠKOS STUDIJA
Adresas: Vytenio g. 10, Vilnius (atskiras įėjimas iš kiemo pusės).

Registruotis galite el.p.: pazinimas.saviraiska@gmail.com,
tel. pasiteirauti 868444109 (Dainora)

Dalyviams bus išduodami dalyvių pažymėjimai (1 seminaras – 5 akad. val.). Seminarai vyks rusų k.

Mūsų rekvizitai registracijos patvirtinimui:
VšĮ SAVĘS PAŽINIMO IR SAVIRAIŠKOS STUDIJA
Įmonės kodas: 303011485
a.s LT957044060007887398

Daugiau informacijos apie mūsų studiją ir dailės terapijos seminarus galima rasti čia: pazinimassaviraiska.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.