Seminaras „Dailės terapijos metodų taikymo galimybės dirbant su vaikais“
0 (0)

Tai – praktinis / mokomasis / patyriminis seminaras, kurio metu bus taikomi dailės terapijos metodai, pristatomos įvairios meninės raiškos galimybės, siekiant gerinti bei palaikyti vaikų fizinę, psichinę bei dvasinę sveikatą.

Seminaras vyks balandžio 28 d. (šeštadienį, 10.00 – 18.00 val.)

• Vaikai mėgsta piešti. Piešdami jie lavinasi, mokosi ir netgi gydosi. Piešiant lavėja stambieji ir smulkieji judesiai, akių – rankos koordinacija, savojo kūno suvokimas ir kontrolė, dėmesio koncentracija, kalbinė raiška.
• Dailės saviraiška žmogui padeda išreikšti susikaupusius jausmus, emocijas ir turimą patirtį, padeda atsipalaiduoti, džiaugtis kūrybiniu procesu.
• Mažiems vaikams dailės užsiėmimai gali būti taikomi siekiant praturtinti jų jutiminę patirtį, lavinti smulkiąją motoriką, bendravimo įgūdžius, emocinį intelektą, vaizduotę. Vyresniems vaikams dailės užsiėmimai padeda išreikšti save, ugdo savivertę ir savivoką. Specialiųjų poreikių vaikai turi galimybę išreikšti save neverbaliai, lavinti motorinius įgūdžius, erdvės suvokimą, pažintinius gebėjimus.
Kviečiame Jus atvykti ir susipažinti su dailės terapiniu aspektu iš arčiau. Dailės terapijos metodai nereikalauja jokių specialių meninių sugebėjimų – svarbus pats kūrybinis procesas.

Seminaro metu Jūs susipažinsite su dailės priemonėmis, kūrybiniais būdais ir dailės terapijos metodais, kurių pagalba galime ne tik kartu smagiai leisti laiką su savo vaikais, bet tuo pačiu geriau juos pažinti, padėti jiems intelektualiai augti, saugiai išlieti negatyvius jausmus ir emocijas.

Visus metodus ir kūrybinius pratimus seminaro metu Jūs pažinsite per praktinę veiklą!

PRELIMINARUS SEMINARO PLANAS:
10.00 – 10.30 val. Susipažinimas ir seminaro temos pristatymas.
10.30 – 11.30 val. Paskaita/diskusija/praktiniai pratimai „Dailės terapinis aspektas ir dailės terapijos sąvoka“.
11.30 – 12.00 val. – Užkandžių/arbatos/kavos pertraukėlė.
12.00 – 13.30 val. – Dailės medžiagos ir priemonės dailės terapiniame procese:
• TAPYBA ir TAPYBINĖ MONOTIPIJA kūrybinei ekspresijai ir emocijų bei jausmų iškrovai.
13.30 – 14.30 val. – Pietų pertrauka (pietausime individualiai)
14.30 – 15.30 val. – Dailės medžiagos ir priemonės dailės terapiniame procese:
• AKVARELĖ ir PASTELINĖS KREIDELĖS kūrybinei ekspresijai ir atsipalaidavimui.
15.30 – 16.00 val. – Dailės medžiagos ir priemonės dailės terapiniame procese:
• MOLIS vidinės savijautos stiprinimui.
16.00 – 16.30 val. – Užkandžių/arbatos/kavos pertraukėlė.
16.30 – 17.30 val. – Paskaita/diskusija/praktiniai patarimai: Socialinė ir emocinė parama vaikui taikant dailės terapijos metodus. Kūrybinė aplinka ir dailės terapijos procesas namuose, darželyje, mokykloje… Kaip tai įmanoma? Pavyzdžiai, praktiniai patarimai ir metodinės rekomendacijos.
17.30 – 18.00 val. – Seminaro aptarimas ir refleksija.

Seminaro lektorė: Dainora Skrabulienė – edukologė, dailės didaktikos specialistė, dailės pedagogė, kvalifikuota dailės terapijos praktikė, dailės saviraiškos ir dailės terapijos užsiėmimų vadovė, baigusi specialiąją programą Lietuvoje „Dailės terapijos metodų taikymo galimybės“ bei Maskvos pozityviųjų technologijų institute įgijusi kvalifikaciją „Meno terapijos metodai psichologinio konsultavimo, socialinio – pedagoginio darbo ir sveikatos priežiūros srityse“ . Taip pat – šios kvalifikacijos kėlimo programos organizatorė Lietuvoje. Dainora jau 14 metų dirba pedagoginį darbą, veda dailės saviraiškos ir dailės terapijos užsiėmimus vaikams bei suaugusiems. Taip pat – viena iš VšĮ „Savęs pažinimo ir saviraiškos studijos” įkūrėjų, nuolat besidominti savęs pažinimu bei asmeniniu augimu, visas įgytas žinias praktiškai taikanti savo darbe ir asmeniniame gyvenime. Dainora – sertifikuota „Eneagramos” (unikalaus savęs ir kitų pažinimo metodo) meistrė, savo darbe naudojanti projektyvią psichologinę metodiką – metaforines asociatyvines kortas (šios metodikos mokėsi pas pirmtaką, OH kortų serijos leidėją, psichoterapeutą Moritz Egetmeyer (Vokietija)). Dainora – taip pat Lietuvos Meno terapijos asociacijos narė, Vilniaus Geštalt terapijos instituto studentė.

Seminaro kaina: 85 Eur (10 akad.val.) – įskaičiuota visa seminaro programa bei visos reikiamos priemonės. Pageidaujantiems bus išduodami dalyvių pažymėjimai.

Dalyvių skaičius seminare ribotas! TIK iki 14 dalyvių. Todėl būtina registracija iš anksto. Registracijos patvirtinimui reikalingas 35 Eur registracijos mokestis į mūsų studijos sąskaitą. Likusią sumą (50 Eur) bus galima sumokėti atvykus į seminarą grynaisiais arba pavedimu.

Registracija vyksta el.p.: pazinimas.saviraiska@gmail.com
Tel. pasiteirauti: 868444109
Studijos adresas: Vytenio g. 10, Vilnius (atskiras įėjimas iš kiemo pusės)
www.pazinimassaviraiska.lt, renginys facebook’e.

Mūsų studijos rekvizitai:
VšĮ SAVĘS PAŽINIMO IR SAVIRAIŠKOS STUDIJA
Įmonės kodas: 303011485
a.s LT957044060007887398

 

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.