Šeštadienį Baltijos jūrą maudynėmis kaitins sveikuoliai
0 (0)

Palangos maudynės

Palangos maudynės

Praėjusį savaitgalį įvairiose Lietuvos vietose įvyko didžiųjų Palangos žiemos maudynių repeticija – banga per Lietuvą. Taip atsiliepiama į Lietuvos sveikuolių sąjungos 22 kartą inicijuotą ir kitų institucijų palaikomą akciją – vasario mėnesį skirti sveikatingumui ir grūdinimuisi. Tokios maudynės suorganizuotos Kėdainiuose, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Anykščiuose ir kitur.

Vasario 14 d. Palangoje vyks didžiosios tradicinės maudynės „Palangos ruoniai 2015“. Šią dieną bus švenčiamas ir Lietuvos sveikuolių sąjungos 25 metų sidabrinis jubiliejus.

Šventė ryte prasidės atsparumo ir grūdinimosi skirtingų aspektus aptarimu bei patirties pasidalinimu konferencijoje „Grūdinimasis ir sveikata“. Joje pranešimą „Grūdindami kūną nepamirškime ir to, kuris jame“ pristatys Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Sveikatos psichologijos katedros profesorė ir katedros vedėja Nida Žemaitienė. Praktine patirtimi ir pastabomis, kaip užtikrinti vaikų komfortą bet kokiu oru lauke, tinkamai juos aprengiant, kalbės VšĮ. „Tėvystės centas“ gamtos darželio “Po smilgom“ kūrėja Milda Jankauskienė. Sporto mokslo ir inovacijų instituto Jaunesnysis mokslo darbuotojas Nerijus Eimantas analizuos temą „Įgimtas ir įgytas organizmo atsakas į šalčio stimulą“. Taip pat apie grūdinimosi naudą kalbės sveikuolių veteranai Dainius Kepenis ir Eligijus Valskis.

Maudynės Kėdainiuose

Maudynės Kėdainiuose

14 val. vyks maudynės prie jūros tilto. Šį savaitgaly vyks ir „Palangos stinta 2015“, jos dalyviai labai gausiai ateina pažiūrėti šių maudynių.

Po „pasišildymo“ ledinėje Baltijos jūroje vakarop sveikuoliai iš visos Lietuvos rinksis į iškilmingą Lietuvos sveikuolių sąjungos 25 metų jubiliejų. Į minėjimą yra pakviesti įvairių valstybinių ir nevyriausybinių organizacijų atstovai, bendraminčiai. Bus prisiminti ir padėkota tiems, kurie per šiuos metus prisidėjo prie sveikatingumo sklaidos Lietuvoje.

O po minėjimo vyks jau kituose miestuose pagarsėjęs šėlstantis „Varom“ vakarėlis be alkoholio. Daugiau informacijos www.sveikuoliai.lt .
[psichika.eu]
Juozas Dapšauskas

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.