fbpx

Siekiama įteisinti vaikų mokymą namuose
0 (0)

Annie Spratt / Unsplash

Š.m. lapkričio 6 d., trečiadienį, 14 val. seimo spaudos konferencijų salėje (II r.), įvyks spaudos konferencija, skirta padėti įteisinti ugdymosi šeimoje galimybę.

Apžvelgsime dabartinę situaciją Lietuvos mokyklose. Kaip jaučiasi vaikai, tėvai, mokytojai? Kodėl Lietuva pirmauja Europoje vaikų savižudybių skaičiumi? Kodėl kasmet mažėja vaikų išsimokslinimo lygis? Ką daryti? Ar tikrai savo vaikams sudarėme pačias geriausias sąlygas ugdytis? Ar šiandien mes turime alternatyvą mokyklai? Ar turime teisę rinktis kažką kito?

Mes, rūpestingi tėvai, jau 7 metai siekiame įteisinti ugdymosi šeimoje įstatymą. Norime suteikti šeimoms galimybę ir prigimtinę teisę rinktis, ugdyti savo vaikus patiems šeimose, kaip alternatyvą dabartinėms mokykloms. Jau keli dešimtmečiai daugumoje pasaulio šalių (Amerika, Švedija, Danija, Anglija, Airija…), įskaitant ir mūsų artimiausias kaimynes (Latvija, Lenkija, Estija, Rusija) ši praktika puikiai pasiteisina. Tačiau Lietuvoje, dėl šio įstatymo priėmimo dar kyla daug klausimų ir į juos privalu kuo skubiau atsakyti. Todėl kviečiame Jus, į mūsų rengiamą spaudos konferenciją, kurioje susipažinsite tiek su parengtu ugdymo šeimoje įstatymo projektu, tiek ir išgirsite įvairių specialistų pranešimus ta tema. Taip pat ir patys galėsite užduoti jums rūpimus klausimus.

Pranešimai
Moderatoriai: Doc. dr. Nijolė Čiučiulkienė, prof. dr. Gediminas Merkys, dr. Algirdas Švanys, pedag. Neringa Rimkutė-Streikienė,.

14.00 Konferencijos atidarymas. Sveikinimo žodis.
14.10 Andrius Stanius – Klaipėdos „Aukuro” gimnazijos trečios klasės mokinys. „Švietimo sistemos negandos: mokinio požiūris.”
14.20 Audrius Murauskas – Lietuvos tėvų forumas. „Ar viena kryptimi žiūrime? Tėvų, politikų, administracijos, mokytojų ir mokinių lūkesčiai.”
14.30 Julija Ladygienė – Mokymosi šeimoje asociacija, švietimo konsultantė, mokytoja. „Apie tiltą tarp teorijos ir realybės, politikos Achilo kulną ir XXI a. vertą ugdymosi modelį.”
14.40 Jolanta Lipkevičienė – Žaliosios gamtos mokyklos direktorė. „Rūpintis, auklėti ir mokyti savo vaikus yra šeimos prioritetas.”
14.50 Ramūnas Aušrotas – teisininkas. „Ar ugdymasis šeimoje tikrai prieštarauja geriausiems vaiko interesams?”
15.00 Dr. Eglė Celiešienė – Lietuvos demokratiškumo ugdymo kolegijos direktorė.   „Mokymosi šeimoje pranašumai ir trūkumai pozityviosios socializacijos kontekste.”
15.10 Fausta Kybartienė – 4 vaikų mama, kuri savo vaikus mokino pati. „Asmeninė patirtis ugdant vaikus šeimoje.”
15.15 Henry Vincenty – 5 vaikų tėvas, kuris vaikus pats mokina. „Užsienio šalių patirtis, ugdant vaikus šeimoje.”
15.20 Maisie Rhodes – pedagogė iš Jungtinės Karalystės „Ugdymasis šeimoje Škotijoje.” (anglų k.).
15.30 Prof. dr. Vladimiras Novosadas – Sveikos gyvensenos komisijos mokslo patarėjas. „Švietimas darniam vystymuisi.”
15.40 Dr. Alanas Petrauskas – Laimės kelio mokyklos direktorius. „Naujas požiūris į ugdymo turinį: tikslieji mokslai iš aukštesnės dimensijos.”
15.50 Foreli Kramarik – amerikos lietuvė, 5 vaikų mama, pati mokinanti vaikus. „Geroji patirtis Amerikoje, mokinant 5 vaikus šeimoje ir ne tik.”
16.00 Diskusija – „Kokį ugdymąsi šeimoje kuriame Lietuvoje.”

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Algirdas parašė:

    Renginio transliacijos įrašas – https://www.youtube.com/watch?v=Ga6YZDuDynA

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.