Slaptas atjungėjas
0 (0)

„… niekada neleiskite, kad kas nors vėl nuspaustų jūsų slaptą atjungėją. Kas tai… kas yra „slaptas atjungėjas“? Nusipirkę brangų automobilį, turbūt nusipirksite ir apsaugos sistemą… ir dar mažą prietaisą, vadinamą slaptu atjungėju.kritikaPrieš kelis metus tie iš mūsų, kurie automobilyje turėjo apsaugos sistemą, paprasčiausiai išlipdavo iš automobilio stovėjimo aikštelėje ir išjungdavo variklį. Du kartus patikrinę, ar gerai užrakintos durelės, turbūt įkišdavo raktelį į užraktą sparne, pasukdavo jį ir signalizacija jau įjungta. Jei kas nors mėgindavo įsilaužti į automobilį, orą sudrebindavo garsus, pratisas kauksmas, laimei, pritraukdavęs pakankamai dėmesio, kad nuvytų nedorėlį.

Tačiau, jei nusikaltėlis būdavo pakankamai drąsus, kad neišsigąstų sirenos, patekęs į mašinos vidų, akimirksniu jis vis dar galėjo sujungti variklio laidus, užvesti variklį ir nuvairuoti automobilį, net ir tebekaukiant signalizacijai. Slaptas atjungėjas automobilių vagišiams visa tai apsunkino. Įtaisytas kartu su signalizacijos sistema, tai yra paprastos formos mygtukas prijungtas prie žvakės ir paslėptas po automobilio grindų danga toje vietoje, kurią žino tiktai automobilio savininkas. Išlipę iš automobilio, pirma nuspaustumėte slaptą atjungėją, patikrintumėte, ar užrakintos visos durys, ir galiausiai įjungtumėte signalizacijos sistemą.

Jei vagis įsilaužtų į tokį automobilį ir signalizacija įsijungtų, jis galėtų stengtis tol, kol sužaliuos lazda, ir vis tiek nesugebėtų sujungti jokių laidelių, kad automobilis užsivestų, nes slaptas atjungėjas visiškai bus atjungęs elektros srovę nuo starterio. Ach, šviesos įsijungs, priekinio stiklo valikliai švytuos pirmyn ir atgal ir net radijo imtuvas gros, bet variklis neužsives, o automobilis nepajudės nė per colį!

– Taigi, esu tikras, kad tik nedaugelis iš jūsų suvokiate, kad mes visi turime tokį „slaptą atjungėją“. Jį nuspaudžiame bet kada, kai kas nors mus pažemina arba aštriai kritikuoja mūsų geriausias pastangas, arba juokiasi iš mūsų… ir rečiau ar dažniau, tai atsitinka mums visiems nuo pat vaikystės.

Pašaipa, panieka, nepagarba, įžeidimai – visa tai žeidžia ir dažnai žala tokia didelė, kad tas nežymus pasitikėjimas, kurį sugebėjome įgyti, dingsta visiškai ir mes galutinai liaujamės tobulėti. Kiek tėvų, apimti pykčio priepuolio, nuspaudė vieno iš savo vaikų slaptą atjungėją, sakydami mažam berniukui ar mergaitei, kad jis ar ji nieko nepasieks? Kiek vaikų tada praleidžia gyvenimą, labai stengdamiesi, kad jų tėvų pranašystė išsipildytų?

– Aš paliečiau jautrią vietą? Gerai! Tik neleiskite, kad tai jums kada nors dar kartą nutiktų. Niekada daugiau nenuspauskite slapto atjungėjo, kai esate su savo vaikais, ir niekada neleiskite niekam kitam nuspausti jūsų pačių slaptų atjungėjų. Leiskite man pasakyti tai gal būt kitais, jums suprantamesniais žodžiais. Niekada daugiau nesuteikite kitiems progos sugadinti jūsų gyvenimo.”

Ištrauka: Og Mandino. Kerėtojo dovana. Gardenija: Kaunas. 1999, 96-98 p.

 

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.