Smegenų mankšta: kaip naudotis galva
0 (0)

smegenu-manksta-kaip-naudotis-galvaFrank Schirmacher „Smegenų mankšta: kaip naudotis galva” (2013)
Išleido: Gimtasis žodis

Šiandien jau ištirta, kad treniruojamos smegenys – kaip ir raumenys – gali likti pajėgios visą gyvenimą ir net atjaunėti, net ir senatvėje. Skaitant ir medituojant, mokantis eilėraščių, grojant muzikos instrumentu ir kitais būdais galime keisti smegenų struktūrą, tobulinti jų veiklą ir funkciškai padidinti.

Knygoje pateikiami įvairių mokslininkų straipsniai, naujausios žinios ir metodai, kaip neuroanatomiškai treniruoti smegenis, įveikti užmaršumą, išsiblaškymą ir atgaivinti kūrybiškumą.

Leidinys siekia pažadinti supratimą, kad smegenis galima keisti, pagerinti ir kad diskriminacinė nuostata dėl senų žmonių gebėjimo mąstyti yra atgyvenusi. Turime ką nors veikti gindami mąstymą. O jeigu veiksime tikslingai, įstabių rezultatų pasieks ne tik suaugę ar seneliai, bet ir vaikai.

Čia rasite paprastų neuroplastikos pratimų, nuorodų ir peno pamąstymams apie smegenų mankštą kiekvienai dienai.

Kelios citatos:

„… tai ko mokomasi, turi teikti džiaugsmą.”

„Aktyvumas laikomas viena iš sąlygų, veiksmingai apsaugančių nuo silpnaprotystės.”

„Mums senstant, dėmesys vis ilgesniam laikui nukrypsta. Prireikia vis daugiau laiko perkelti dėmesį į kitą dirgiklį. Medituojantieji geba atsilaikyti prieš tokią senatvės apraišką.”

Pagal knygą rengti rašiniai: Veidrodiniai neuronai, Neuro mokslas atveria žmonėms naujas galimybes, Meditacija: maistas smegenims ir vaistas nuo senatvės, Stroopo efektas, Muzikos psichologija

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.