Specialistė: pažymiai neatspindi tikrojo mokinių talento ir jų gabumų
0 (0)

4 Responses

  1. Anonimas parašė:

    Galima detaliai išanalizuoti kasdien 10-15 mokinių darbus, bet ne 28 kaip dabar klasėse būna.Pradinių klasių mokytojas, norėdamas sąžiningai tai padaryti, turi nemiegoti visą parą,neturėti savo šeimos ir laisvalaikio. Tik sėdėti ir analizuoti, analizuoti…Gal galėtų edukologai -mokslų daktarai sukurti kokią nors sistemą, kuri padėtų???? Nors pasidžiaugti jau galima -bent el.pratybos atsirado….

  2. fizikė parašė:

    33 metus dirbau įvairiose mokyklose ir pastebėjau, jog mokinių motyvacija mokytis vis mažėja ir atestato vidurkis jiems neberūpi. Juk yra tokių universitetų, į kuriuos gali įstoti su žemais balais arba sėkmingai emigruoti. Sunku sudominti net įvairiausiais bandymais ir tyrimais. Gal čia emigracija kalta, o ne vertinimas pažymiais? Juk ne paslaptis, kad išvyksta labiausiai motyvuoti…Apklausus tuos mokinius, kurie dar mokosi, tai jie pareiškė, jog įvertinimas pažymiais geriau, negu mano komentarai dėl jų tobulėjimo. Juk kam tada skiltis dienyne „Pagyrimai, pastabos”?

  3. mama parašė:

    kartą mano mažis parsinešė rašinėlį su prierašu: vertinti pažymiu negaliu, nes skaitant smirdėjo. tas prierašas buvo geriausias įvertinimas, nes rašiny įsijautęs bėgo iš kalėjimo raitydamasis kanalizacijos vamzdžiais, gramatinių klaidų žinoma netrūko, nes ne tai rašant rūpėjo, jį tiesiog buvo pagavęs srautas

  4. Violeta parašė:

    Reikia kurti skaitmeninę individualizuoto mokymo/si platformą.

    Sukūrus tokią platformą, pats kompiuteris gali sekti kiekvieno mokinio progresą įvairių diagramų pagalba.

    Reikia kurti tokią platformą, bet tai turėtų būti daroma centralizuotai. Didelis, bet reikalingas darbas.

    Mokytojai turėtų naują mokymo instrumentą, su kurio pagalba sektų kiekvieno progresą. Mokiniai galėtų dirbti savo lygyje. Jei t.t. temoje mokiniai turi problemų, galėtų dirbti tol, kol pasiektų norimą rezultatą, išklausydami mokomą medž.tiek kartų, kiek reikia ir padarę tiek užduočių, kad gautų norimą teigiamą rezultatą.

    Tokiu principu veikia Khanacademy.org platforma.
    Super😁

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.