TAPK ŠEIMOS MEDIATORIUMI!
0 (0)

Dėl konfliktiškų tarpusavio santykių šeimoje, versle, mokymo įstaigoje mediacijos paslaugos tampa vis aktualesnės. Teisėjai ir valstybė skatina naudotis mediacijos paslaugomis, nes ji ištiesų veikia / padeda. Šeimos mediacijos darbo erdvė daugiausiai susijusi su tarpusavio santykiais šeimoje. Konfliktiški tėvų ir vaikų, porų tarpusavio bei augantis skyrybų skaičius išryškina šeimos mediacijos poreikį.

Įgijusieji medicinos, psichologijos, teisės ar socialinio darbo išsilavinimą, gali papildyti savo turimas kompetencijas ir praktinius įgūdžius ir tapti šeimos mediatoriumi.

Norint tapti šeimos mediatoriumi reikia įgyti ne tik teorinesžinias ir praktinius įgūdžius, turėti darbo patirties su poromis /šeimomis (konsultavimo arba teisinės), bet ir stiprinti asmeninius gebėjimus, tokius kaip geri klausymosi įgūdžiai, kritinis mąstymas, savirefleksija ir savianalizė. Šeimos mediatoriausdarbas yra sudėtingas, nes specialistas turi gebėti užmegztibendradarbiaujantį ryšį su klientais kartu išlikdamas nešališkustipriame emociniame lauke.

Šeimos mediacijos mokymai – 10-ies dienų (80 ak. val.) intensyvus šeimos mediacijos mokymų kursas, integruojantis teorinius ir praktinius šeimos konsultavimo ir mediacijos elementus, padėsiančius sėkmingai pritaikyti dirbant šeimos mediatoriumi. Tai pirmieji šeimos mediacijos mokymai Lietuvoje, atitinkantys Šeimos mediacijos tarybos kvalifikacinius reikalavimus.

Pagrindinės mokymų temos:

  • įvadas į šeimos mediaciją;
  • šeima kaip sistema;
  • šeimos sistemos persitvarkymas po skyrybų;
  • konfliktai šeimoje ir jų valdymo strategijos;
  • šeimos mediacijos procesas irpraktinis technikų taikymas;
  • mediacijos taikymas praktikoje ir mediatoriaus vaidmuo;
  • šeimos teisė ir teisiniai mediacijos aspektai.

Mokymo programoje siejamos teorinės žinios, profesinė praktika ir asmeninė patirtis. Mokymai vyksta kuriant patirtimi pagrįstą žinojimą, kuomet dalyviai, atlikdami šeimos mediatoriaus ir klientų / šeimos narių vaidmenis, turi galimybę saugiai praktikuoti, eksperimentuoti ir taip įsisavinti žinias bei įgyti įgūdžius. Praktinius užsiėmimus veda 2 lektoriai.

Lektoriai

Vaiva Bingelienė, 10 metų šeimos mediatorės patirtis, 14 metų šeimos psichoterapeutės patirtis, 10 metų įvairių mokymų vedimo patir-tis. Dirba psichiatre–psichoterapeute, lektore VšĮ Šeimos santykių institute.

Kristina Imbrasienė, 9 metų teisėjos su šeimos bylomis patirtis, nuo 2014 m. teisėja mediatorė, 9 metų pedagoginio darbo (lektorės)patirtis. Dirba teisėja mediatore Kauno apylinkės teisme.

Rasa Pietarienė, 3 metų šeimos mediatorės patirtis, 14 metų psichodramos terapeutės patirtis,15 metų įvairių mokymų vedimo patirtis. Dirba psichologe, lektore VšĮ Šeimos santykių institute.

Roma Šerkšnienė, 3 metų šeimos mediatorės patirtis, 14 metų šeimos psichoterapeutės patirtis, 22 metų įvairių mokymų vedimo patirtis. VšĮ Šeimos santykių instituto direktorė, psichi-atrė–psichoterapeutė.

Mokymų tvarkaraštis: 2018 m. kovo 21-23 d., balandžio 18-20 d., gegužės 14-15 d., birželio 5-6 d.
Kaina: 1000 Eur. su PVM (mokėti galima dalimis). Mokymai vyks Kaune, L. Zamenhofo g. 9.
Registracija į mokymus vykdoma pagal nuorodą (goo.gl/SKmJVM) užpildžius registracijosanketos laukelius. Jūsų registracija bus patvirtinta elektroniniu laišku. Mokymai organizuojamisusirinkus ne mažesnei kaip 16 asm. grupei.

Dėl informacijos skambinkite tel. (8 37) 750935 arba rašykite el. paštu pagalba@ssinstitut.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.