Tęstinė mokinių mokslinė konferencija „Tolerantiška mokykla – saugi visuomenė“
0 (0)

Šiandien nemažai diskutuojama apie kartas ir jų gyvenimo stilių, būdą bei įtampas, kylančias gyvenant kartu. Pastaruoju metu visuomenė labai domisi skirtingų kartų socializacijos ypatumais. Mokslininkai kartas įvardija įvairiais pavadinimais: Z, X, Y karta, kūdikių bumo karta, dabar tyrinėjama alfa karta.

Kiekviena karta turi savitą mentalitetą, kultūrą, tautiškumo suvokimą, vertybines orientacijas. Diskutuojant apie įvairių kartų gyvenimo būdą kyla daug klausimų: pagrindiniai kartų konfliktai kyla dėl klausomos muzikos, apsirengimo, mados, laisvalaikio ar dėl vertybių? O gal skirtingų kartų vertybių sistemos nesutampa ne dėl amžino kartų konflikto, bet dėl sparčiai kintančių gyvenimo sąlygų?

Klaipėdos universiteto Humanitarinių ir ugdymo mokslų fakultetas jau ketverius metus organizuoja tęstinę mokinių mokslinę konferenciją „Tolerantiška mokykla – saugi visuomenė“. KU Pedagogikos katedros dėstytojai kviečia mokinius diskutuoti ir ieškoti kūrybinių sprendimų, kaip susikalbėti skirtingoms kartoms, gerbiant kiekvieno įsitikinimus ir patirtį. Mokiniai kviečiami pasidalinti savo patirtimi ir įžvalgomis, kaip puoselėti tolerantišką aplinką šeimose, mokyklose, bendruomenėse. Konferencijos bendras tikslas – skatinti jaunimo aktyvios pozicijos raišką, ugdyti gebėjimus diskutuoti, argumentuoti, drąsiai ginti savo nuomonę, gerbiant kultūrinius, socialinius, asmenybinius skirtumus.

Kasmet mokiniai aktyviai registruojasi į konferenciją. Tikimasi ir šiemet sulaukti maždaug 150 dalyvių-klausytojų. Kompetentingos vertintojų komisijos, kurių nariai yra įvairių organizacijų atstovai (Klaipėdos universiteto dėstytojai, Švietimo skyriaus, Vaiko teisų apsaugos tarnybos, policijos darbuotojai, nevyriausybinių organizacijų nariai ir kt.), atrinks geriausius pranešimus, tenkinančius iškeltus konferencijos pranešimo vertinimo kriterijus.

Kada? Balandžio 7 d. 12 val.
Kur? Klaipėdos universitete, „Studlendas“ Aula Magna, AK1 auditorija
Kam? 5-12 kl. moksleiviams

 
Partneriai:
Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento Švietimo skyrius Fondas „Dvasinės pagalbos jaunimui centras“
Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.