Tikėk… nežiūrint į tai, ką sako kiti
0 (0)

svajones

Į kiekvieno žmogaus gyvenimą pasibeldžia diena, kai tenka iš naujo peržiūrėti vertybes, prioritetus ir patį gyvenimą. Daugelis ignoruoja šį beldimąsi, paskandindami dieną bereikšmiuose žodžiuose, tuščiuose poelgiuose. Lyg stručiai paslepia galvas tikėdamiesi, kad ta diena praeis pro šalį, nepalikdama jokių pėdsakų. Ir kuriam laikui ji išeina, tik nepasako, kada ir kokiomis aplinkybėmis sugrįš… jeigu sugrįš.

Ir tik nedaugelis išdrįsta atidaryti savo duris šiai dienai ir pažvelgti jai į akis. Pamatyti tai, kas atsispindi akių gelmėje, ne visada būna malonu. Pamatyti tai, kad dauguma praeities dienų sukurtos iš svetimų žmonių nuomonių ir sprendimų, atrasti tai, kad tavo gyvenimas – vienas milžiniškas “privalau”, suvokti tai, kad tavo gyvenime nebuvo vienintelio ir paties svarbiausio dalyko – tavęs, gali būti skausminga. Bet tokiu būdu erdvė duoda mums šansą į savo gyvenimą susigrąžinti save. Kiekvieną rytą pabusti su saldžia jaudinančia laime, pajausti gyvybę, tekančią tavo kūnu, ir žinoti, kad tavęs laukia dar viena nuostabi diena – tavo diena.

Taip, gyvenimas kartais gali būti beprotiškai painus. Ir toje painiavoje gali pasiklysti, pamesti save, negirdėti savo širdies balso, nubėgti paskui kitų nuomonę. Ir tai yra normalu. Bet tu visada turi galimybę sustoti ir sugrįžti į tą kelią, kurį kažkada pametei. Ir visai nesvarbu, koks tavo amžius, kokia tavo profesija, kiek tu uždirbi, tu gali tai padaryti bet kurią akimirką. Tereikia prisiminti, kad tavo laimė – tavo viduje ir priklauso tik nuo tavęs.

O jeigu kažkas sakys, kad gyveni neteisingai, kad reikėtų gyventi kitaip, prisimink ir tikėk tuo, kad…

… Tavo gyvenimas yra TAVO gyvenimas…
Dauguma iš mūsų net nesusimąsto apie savo pašaukimą. Dažnai mes net nežinome, kokius lobius slepiame savo viduje, ir pamirštame, kad šiame pasaulyje turime savo unikalią vietą, priklausančią tik mums. Ir tai – mūsų gyvenimas. Vietoje to, mes galvojame, kad mūsų gyvenimas turi pateisinti kitų žmonių lūkesčius, ir mums atrodo, kad savo laimę mes turime atrasti taip, kaip tai padarė kiti. Mes nemokame paklausti savęs “Kas aš esu?”, bet mes puikiai mokame klausti kitų žmonių patarimų, kaip teisingai gyventi. Mes mokame gyventi įvairias kitų žmonių sukurtas gyvenimo versijas, kiekvieną dieną kurdami taip, kaip mums papasakojo kiti.

Neskubėkite sakyti, kad visa tai jūs jau žinote. Žinoti ir daryti – du skirtingi dalykai. Tad paklauskite savęs dar kartą ir sąžiningai atsakykite. Liaukitės meluoti patys sau. Nes vieną dieną, kai atsisuksime į save, į savo svajones ir norus, mes aptinksime, kad dauguma dalykų, apie kuriuos svajojome ir kurių norėjome, taip ir liko neįgyvendinti. Taip, kažkada mes patikėjome, o galbūt tuo mus įtikino šalia esantys, kad mūsų svajonės nerealios ir mums vertėtų gyventi “kaip visi”. Pakeiskite šį melą. Pamirškite jį. Priimkite savo sprendimus. Kurkite savo dienas. Klausykite savo širdies. Atrakinkite savo vidinių lobių skrynią ir eikite savo keliu. Nežiūrėdami į tai, ką jums sako kiti…

… Tu GALI paleisti tai, kas tave stabdo…
Paleiskite tai, kas yra ne jūsų. Atlaisvinkite vietą naujiems dalykams. Tiems, kurie jus įkvėps ir ves pirmyn. Paleisdami dalykus, kurie paseno, jūs nieko neprarasite. Jūs augsite. Paleiskite seną skausmą ir eikite pirmyn. Paleiskite visus senus įpročius, seną mąstymą. Paleiskite ir žmones, kurie jus stabdo. Mes negalime atrasti naujų vandenynų, jeigu įsikibę laikomės senų krantų. Sukaupkite drąsą ir eikite paskui tas vertybes, kurios yra iš tikrųjų jūsų. Leiskite sau būti visokiais. Ir jums tai būtinai patiks. Nepaisant to, ką jums sako kiti…

… Tu TURI VIDINĖS JĖGOS gyventi taip, kaip nori…
Kartais gali tekti pradėti viską iš naujo. Gali būti baisu ir sunku. Jums gali sakyti (o gal jau sakė ir net ne vieną kartą…), kad jums nepavyks. Pradėkite pagaliau tikėti savimi ir savo vidine jėga, kurią kažkada atstūmėte ir pamiršote. Nes tik jumyse yra viskas, ko reikės kelyje į norimą gyvenimą. Būkite svajotojais. Ir būkite vykdytojais. Nei viena svajonė neįvyksta pati savaime. Reikės įdėti darbo, reikės pastangų. Svarbiausia, kad jūs žinotumėte, kur einate ir ko norite.

Prisiminkite, kad jūs turite visas galimybes turėti daug daugiau, nei turite šiandien. Veikite visomis jėgomis, leiskite sau klysti, ieškokite sprendimų ir eikite toliau. Net ir tais momentais, kai norėsite pasiduoti ir nuleisti rankas, leiskite sau pasiduoti, bet ženkite dar vieną žingsnį. Ir pakeliui sutiktos kliūtys pradės palengva tirpti, kaip saulės spindulių paglostytas varveklis. O jeigu netyčia į galvą atsliūkins klastinga mintis “Tau nepavyks…”, užduokite jai klausimą “O kas, jeigu pavyks?”. Giliai įkvėpkite ir eikite gyventi savo gyvenimo. Nežiūrėdami į tai, ką sako kiti…

Tikėjimo ir ryžto…
Ilona Tamošiūnienė


Atsisuk į save! Praktinis seminaras “SAVĘS PAŽINIMAS: AŠ IR NE AŠ” Vilniuje ir Kaune >>>>

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.