Tobula žmona
4.4 (5)

Iliustracija: Ian Dooley / Unsplash

Vienas jaunuolis niekaip negalėjo išsirinkti sau nuotakos: tai veidas atrodė nepakankamai gražus, tai figūra nepakankamai patraukli, tai per kūda, tai per stambi… Bet kartą jam pasisekė – jis susitiko burtininką, kuris pažadėjo išspręsti jo problemą.

– Štai degtukas, – tarė magas. – Kai tik būsi pasirengęs, sulaužyk jį prieš bet kokią merginą ir ji palaipsniui taps tokia, kokios tu nori.

Draugai ir šeimos nariai pastebėjo, kad jaunuolis pradėjo susitikinėti su mergina. Ta mergina su kiekviena diena ėjo vis gražyn ir gražyn. Netrukus jie susituokė.

Po metų visi pradėjo pastebėti, kad mergina ėmė prasčiau atrodyti. Ir veidas kažkoks nebe toks, ir figūra nebe tokia patraukli. Labiausiai nuliūdo, žinoma, pats jaunuolis.

Vaikinas susirado magą, kuris kadais jam davė degtuką ir piktai pareiškė:
– Tu mane apgavai! Burtai nebeveikia! Kodė!?
– Jie puikiai veikia, – atsakė magas. – Išrinktosios išvaizda tiksliai atitinka tavo pageidavimus. Tiesiog dabar tu pradėjai ieškoti joje trūkumų.

Įvertinkite!
[Balsavo: 5 Vidurkis: 4.4]

7 Responses

  1. na grazi istorija ir panasi i tikrove :)

  2. VAIDA parašė:

    Ismintinga istorija….aciu

  3. arcturu5 parašė:

    Istorijos moralas…
    Nepradėk ieškoti trūkumų kitame žmoguje, visi turim ir pliusu ir minusu, trukumai tokios pačios vertės kaip ir pliusai, laikykit In ir Jan balansa. Matai Tai ką nori matyti, \”Meilė tai tokia pakitusios sąmonės būsena kai įsivaizduojamą priimi už tikrą. Nusipieši savo idealą sutiktame žmoguje įr įsimyli jį. Kai laikas piešinį sudrasko, meilė dingsta.\” Pasistenkim suprasti kas yra meilė, kaip plačiai ji gali būti interpretuojama, ir kiek daug formų ji turi, jūs keičiatės kaip keičiasi kartu ir visas pasaulis ir meilė, supraskite ar bent jau pasistenkite suprasti kaip veikia jūsų mąstymas. O „Sužinot viską apie kitą žmogų – beprotiškas,
    pamišėliškas noras. Juk žmogus – visada visiems ir visur kitoks. Žmogus, kaip
    upė – teka, srūva, kinta… Ar galima vienąsyk įbridus į upę pasakyti, kokie yra
    jos vandenys pavasarį, vasarą, rudenį, žiemą, švintant, saulei leidžiantis;
    mėnesienoje; kokie jie plukdydami ižą, purvus po smarkių liūčių ar kieno nors
    negyvą kūną?.. “

  4. Zaneta parašė:

    Labai gera istorija,pamokanti,tik kaip dasibelsti i jaunu zmoniu pasamone,skirybu butu daug maziau,taip pat saunus moralas.Aciu.

  5. Vardas parašė:

    Gal turit kazka panasaus anglu kalba?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.