TOP 10 meilių sau
0 (0)

Meilės sau tema labai plati, sulaukianti ne tik liaupsių, bet ir kritikos. KAS TA MEILĖ SAU? Dažnas vyresnės kartos žmogus pasakytų, mylėti save yra negražu ir egoistiška. O svarbiausia, dažnam žmogui tampa gėda pasakyti, kad aš myliu save, nes neaišku, kaip toks posakis bus interpretuojamas kitų žmonių. Ar tai bus suprasta teisingai ir priimtina pašnekovui? O gal išjuoks ir iš tos meilės sau liks tik šnipštas? Daugiau klausimų negu atsakymų.

„Žmogus, kuris myli save, save ir gerbia. O jei jis myli ir gerbia save, jis taip pat gerbia ir kitus, nes žino štai ką: „Koks aš esu, tokie yra ir kiti. Kaip aš džiaugiuosi meile, pagarba, orumu, taip džiaugiasi tais dalykais ir kiti.“

Meilės sau tema iš tiesų yra labai paprasta ir turėtų būti aiški kiekvienam, kuris susiduria su tokiu pasakymu. Tai yra elementarūs veiksmai kasdienybėje, ir galiausiai, meilėje sau – nėra jokios mistikos ar ypatingų paslapčių. Žemiau yra pateiktos elementarios kasdieninės situacijos, kurios atspindi meilę sau, o tokių situacijų gali būti tūkstančiai.

Savęs mylėjimo dešimties punktų žinynas:

1. Žiūrint į veidrodį matyti TIK savo pliusus ir juos pabrėžti.
2. Rytais keltis tokiu laiku, kad nereikėtų skubėti– taip bus išsaugota gera nuotaika ir vidinė ramybė.
3. Maitintis pagal sveikos mitybos specialistų rekomendacijas: kasdien daržovės, žuvis, mėsa, kuo mažiau angliavandenių ir cukraus. Viskas nedideliais kiekiais.
4. Bent kelias dienas per savaitę mankštintis. Sporto klubas tam nebūtinas.
5. Atlikus veiksmą neteisingai – NEkritikuoti savęs, o pasimokyti iš klaidos ir toliau gyventi. 
6. Nutraukti santykius su visais žmonėmis, kurie jus vargina ar yra nemalonu su jais bendrauti. Net su artimaisiais susitikimus ir bendravimą galima padaryti retesnį ar mokytis nereaguoti į jų provokacijas.
7. Skirti laiko sau ir savo pomėgiams: knygos skaitymas, vaikščiojimas, tapyba, šokiai, miegas, ir t.t.
8. Elgtis su kitais taip, kaip norite, kad su jumis elgtųsi. Tiksliau – pagarba SAU ir kitiems.
9. Leisti sau atsipalaiduoti ir ilsėtis. Labiausiai atsipalaidavimui tinka meditacija, bet priimtini kiti būdai.
10. SVARBIAUSIA – harmonizuokite savo pasąmonines mintis apie save ir tai ką sakote apie save. Jūsų mintys ir vidiniai dialogai apie JUS ir yra pagrindas į meilę sau. Galite daryti visa tai, kas parašyta virš šio punkto, bet jeigu galvoje sukasi mintis – man nepavyks, aš ne tokia graži, ir aš ir vėl vėluoju…Tokiu atveju, jūsų gyvenimas bei elgesys atspindės būtent šias vidines mintis.

Svarbiau tai kas viduje, o ne išorėje

Tai lyg garsusis Z. Froido ledkalnis su savo aš, ego ir superego – tai, kas matoma, gali būti mažiau svarbu, negu tai, kas nematoma, kaip ir pačios mintys apie save. Lyg ir myliu, bet kažkas nepavyksta. Lyg ir viską darau, tai ką reikia, bet vis viena gyvenimas nelengvėja. Todėl yra labai rekomenduotina, prisiminti savo pasąmonę, o sąmonei leisti pailsėti.

Būtina džiaugtis už kiekvieną moterį, kuri pradėjo sau leisti daugiau, kuri atlieka bent pusę sąraše pateiktų meilės sau pavyzdžių, nes tai yra artėjimas link pirmosios ir pačios svarbiausios meilės – meilės sau. Atlikdamos bet kokį veiksmą dėl savęs įsiklausykite į savo vidinį dialogą apie save – ar tikrai sutampa išorėje atliekamas veiksmas ir vidinis suvokimas?
Harmonizuokite tai, ką skelbiate apie save garsiai ir tai ką iš tiesų apie save manote.

Pabaigai – garsusis posakis: ar gali mylėti kitą, jei net nežinai, kaip reikia mylėti save? Juk neturėdamas kažko, negali to kažko ir kitam duoti.

Parengė Aiva Jokubauskaitė | charizmatiskamoteris.lt

Iliustracija: Ahmed Saffu

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.