TOP 8: įgūdžiai, kurių tikrai prireiks, bet sunku išmokti
0 (0)

Geriausi dalykai gyvenime gali būti nemokami, tačiau tai nereiškia, kad jie nepareikalaus laiko ir pastangų. Ypač, kai kai aptariamos svarbios gyvenimo pamokos ir įgūdžiai. Portalas entrepreneur.com skelbia 8 savybes, kurių išmokti yra labai sunku, bet jos būtinai pravers gyvenime.

Laiko planavimas

Darbdaviai itin vertina žmones, kurie moka planuoti savo laiką. Labai svarbu surasti strategiją, kuri veikia pačiam žmogui ir jos laikytis. Atliktinų darbų sąrašas be jokios abejonės yra veiksmingiausia priemonė, bet tik tada, kai jis sudarytas racionaliai arba kai visus darbus įmanoma įvykdyti iki užsibrėžto laiko

Empatija

Galite būti disciplinuotas, puikus ir pasiturintis žmogus, bet jei nesirūpinsite kitais ar jų neužjausite, būsite tik sociopatas. Empatija leidžia ne tik būti geru pardavėju ar paslaugų teikėju, bet ir tinka vadovams, mat šie gali tinkamai motyvuoti savo darbuotojus.

Nebūkite lovos vergais

Internete galima rasti labai daug patarimų kaip kuo daugiau išspausti iš savo miego. Nesvarbu, ką pasirinksite, svarbiausia, kad tai taptų ritualu. Daugybė tyrimų parodė, kad nuosekli miego „darbotvarkė“ leidžia greičiau užmigti, lengviau atsikelti ir iš esmės gerina miego kokybę.

Kalbėkitės su savimi pozityviai

Visiškai nesvarbu, ką kiti pagalvos apie jus. Svarbiausia yra ką patys galvojate apie save. Pozityvumo šiuo atveju išmokti labai sunku, ypač kai jumis netiki kiti. Negatyvus kalbėjimas su savimi, kaip teigia Bentlio universiteto dėstytoja Betsy Myers, mažina žmogaus pasitikėjimą savimi.

Nuoseklumas

Nesvarbu, ar imatės naujos treniruočių programos ar mokotės egzaminui, ar pradedate naują projektą – nuoseklumas yra tiesiausias kelias į sėkmę. Žmonės dažnai nustoja stengtis, kai pasiekia savo tikslą, tačiau tuomet reikia dirbti sunkiau ir nuosekliai kelti didesnius tikslus.

Nebijokite prašyti pagalbos

Žinoti, kada jums reikalinga pagalba ir tada jos paprašyti yra labai sudėtingas uždavinys, mat niekas nenori pasirodyti silpnas ar nekompetentingas. Vis dėlto Harvardo universiteto atliktas tyrimas atskleidė, kad pagalbos prašymas jus verčia atrodyti daugiau sugebančiais. Tyrimo autorių teigimu, kai prašote kolegų pagalbos, tarsi patvirtinate jų sugebėjimus ir patirtį, o tai leidžia užsitarnauti jų palankumą.

Žinokite, kada derėtų užsičiaupti

Yra labai daug situacijų, kai geriausia – patylėti. Kai esate susierzinę, dažnai išsakote visus dalykus, kurie tuo metu šauna į galvą. Išmokti patylėti, kai esate pikti, yra vienas geriausių sugebėjimų, bet tam išmokti reikės labai daug laiko.

Klausykite

Kartu su mokėjimu patylėti ateina sugebėjimas klausytis. Dauguma darbe yra užsiėmę savo užduotimis arba nieko negirdi dėl nuolat skambančio telefono ar „Facebook“ pranešimų. Vienas patarimas – pakartokite, ką jums sakė kolega, tokiu atveju nebus nesusipratimų, o bendras projektas netaps panašiu į sugedusį telefoną.
.
Parengė: balsas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.