Trys klausytojų tipai
0 (0)

asotis

Kartą pas Išminčių atėjo žmogus. Labai kultūringas, labai išsilavinęs ir išsimokslinęs. Ir uždavė Išminčiui klausimą. Atidžiai pasižiūrėjęs į atvykėlį, Išminčius jam atsakė:

– Atleiskite, bet šiuo metu aš negaliu atsakyti į jūsų klausimą.

Išminčių aplankęs žmogus buvo labai svarbus, žinomas visoje šalyje ir, žinoma, jis pasijuto įžeistas, kad Išminčius negali skirti jam kelių minučių. Todėl su pykčio gaidele balse, jis paklausė:

– Kodėl negalite atsakyti? Jūs labai užsiėmęs ar yra kitos priežastys?

– Ne, laiko aš turiu pakankamai, bet šiuo metu jūs nepajėgus suvokti mano atsakymo.

– Nesuprantu jūsų. Ką jūs norite pasakyti? – dar labiau įsižeidė atvykėlis.

– Yra trys klausytojų tipai, – pasakė Išminčius. – Pirmasis tipas – kaip dubenėlis, apverstas dugnu į viršų. Gali jam sakyti ką tik nori, bet į jo vidų niekas nepateks. Jis nepasiekiamas.

Antrasis tipas – kaip dubenėlis su skylute dugne. Jis neapverstas, pastatytas teisingai, bet jo dugne yra skylutė ir todėl atrodo, kad jis pamažu užsipildo, bet tik akimirkai. Anksčiau ar vėliau viskas iš jo ištekės ir jis vėl bus tuščias. Iš pradžių gali pasirodyti, kad į tą dubenėlį kažkas patenka, bet iš tikrųjų – niekas jame neužsilieka.

Ir pagaliau – trečiasis tipas. Ir stovi jis teisingai, ir jokių skylučių jame nėra, bet tai – pilnas purvo dubenėlis. Gali pilti į jį tyriausią vandenį, bet jis tuoj pat užsiterš. Ir jūs priklausote šiam tipui. Todėl dabar man sunku atsakyti į jūsų klausimą. Jūs pilnas purvo, nes tiek daug žinote. Tačiau viskas, ko jūs nesuvokėte ir nepažinote pats – visa tai ir yra purvas.
.
Šaltinis: 108studija.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.