Tu tai gali, nes jie – tai padarė
0 (0)

alpinistas-604x270

Anksčiau dažniau, dabar retkarčiais Vilniaus centre galime pamatyti tvarkingai apsirengusį, protingo veido solidaus amžiaus vyriškį. Jis gerokai išsiskiria iš kitų, tokio ūgio žmones mes vadiname „liliputais“. Be to, jis neturi rankų. Tai Vytautas Vitkūnas. Ar žinote, kad šis žmogus – vienas iš geriausių savo srities specialistų? Jis yra puikus knygų redaktorius.

Rašo rašiklį laikydamas dantimis, tekstus spausdina kojomis. Aš mačiau, kaip šis žmogus valgo kavinėje (pabandykite įsivaizduoti). Ar žinote, kiek dar sunkumų jam tenka pakelti? Bet, nepaisydamas visų šių, švelniai tariant, nepatogumų, šis žmogus sugeba sėkmingai įgyvendinti savo siekius ir puikiai savimi pasirūpinti, net ir materialine prasme.

Gal nežinojote, kad Seime dirba visiškai aklas tautos atstovas, kuris po miestą ir Seimą vaikšto be aklųjų lazdelės. Praradęs regėjimą, šis žmogus sugebėjo ne tik nepalūžti, bet sukurti šeimą ir tapti Seimo nariu. Tai Edvardas Žakaris. Beje, kaip pasakojo pažįstamas Seimo narys, Edvardas yra vienas iš produktyviausiai dirbančių seimūnų.

Taip pat visi gerai žino aklą rusų estrados dainininkę Aną Gurskają, kuriai šlovė, pinigai ir gerbėjai jau tapo kasdienybe. Tą patį galima pasakyti ir apie amerikiečių dainininką Styvį Vonderį. Kitas mano pažįstamas Aleksandras jau dešimt metų gyvena prikaustytas prie vežimėlio, tačiau vairuoja automobilį, dirba įmonėje, vadovauja neįgaliųjų asociacijai, žaidžia lauko (pabrėžiu – lauko) tenisą ir net giriasi man, kad neklausydamas skeptiškos gydytojų nuomonės, jau pradėjo valdyti vieną koją, o ateityje tikisi visiškai pasveikti.

Gal atsimenate tokį Nelsoną Mandelą? Priminsiu – tai 27 metus kalėjęs žmogus, kuris sugebėjo tapti valstybės vadovu. Paklaustas, kaip jam tai pavyko, jis su šypsena atsakydavo, kad turėjo daug laiko pasiruošti.

Ar bent įsivaizduojate, kaip šiems žmonėms buvo nelengva įgyvendinti savo norus ir tikslus? Vis dėlto jie sugebėjo įveikti sunkumus, svajoti ir kelti sau užduotis, gyventi visavertį ir labai įdomų gyvenimą. Jie dar kartą įrodė paprastą tiesą, kad žmogaus galimybės neribotos ir nėra kliūčių, kurios sustabdytų pakeliui į tikslą.

O dabar, gerbiamieji, prašau atsistoti, prieiti prie veidrodžio ir atidžiai pasižiūrėti į save. Sakykite, ką matote? Ūgis normalus, kojos, rankos vietoje, akys sveikos, žodžiu – viskas gerai. Tada atsakykite man, kodėl net 90 procentų visiškai sveikų žmonių jaučiasi nelaimingi, nepatenkinti savo darbu, mažu atlyginimu, šeimos padėtimi, dažnai (gal net ištisai) serga įvairiomis depresijomis ir kenčia nuo stresų?

Visus galimus atsakymus (dažniausiai – tiesiog pasiteisinimus) žinau atmintinai. Jiems nesiseka, nes kaltos šiokios ar anokios aplinkybės, valdžia, įtakingų draugų stygius, prasta sveikata ir pan. Nieko nauja, net nuobodu. Gal tada ir Jūs pasirinkite, ar toliau skaityti ir toliau ką nors kaltinti („kaltųjų“ sąrašas begalinis), ar nuo šiol pradėti stengtis keisti savo gyvenimą ir būti už jį atsakingam?

Tegul aukščiau išvardyti pavyzdžiai tampa įrodymu, kad mes patys kuriame savo gyvenimą, o ne aplinkybės jį kuria už mus. Nuoširdžiai tikiu, tiesiog žinau, kad Jūs galite gyventi taip, kaip svajojate, svarbiausia – Jums tuo patikėti.

Na, o jeigu aš jūsų dar neįtikinau, tai įveskite internetinėje paieškos sistemoje žodžius „Nick Vujicic“. Tai vardas ir pavardė žmogaus, kuris gimė be rankų ir be kojų, tačiau šiuo metu yra žinomas, sėkmingas ir laimingas žmogus visose gyvenimo srityse, net šeimyninėje (neseniai vedė ir susilaukė sūnaus). Beje, jam priklauso unikali frazę, -„ Kai žmogus nebegali paeiti , Dievas ateina ir paima jį ant rankų“. Pastudijavę informaciją apie jį ir susipažinę su jo pasiekimais, suprasite, ką gali žmogus.
[Šaltinis: psichika.eu]
Laumžirgio istorijų autorius Elijus Kebleris
Daugiau istorijų www.laumzirgioistorijos.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

2 Responses

  1. giggle parašė:

    kaip nuvalkiotai lietuvoje skamba sita filosofija…gal del to,kad jau nieko naujo???

  2. xxx parašė:

    O gal dėl to, kad lietuviai patys ją ‘nuvalkiotai’ girdi? Viskas priklauso nuo požiūrio, o jūsų komentaras rodo, jog kaltinate įsivaizduojamas aplinkybes netikėti ne tik savimi, bet, pirmiausia, net ir šia filosofija. Geros kloties!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.