Turiu beveik tobulus santykius, bet kažkodėl ieškau priekabių
0 (0)


Iliustracija: pixabay.com

Turiu beveik tobulus, jau keturis metus trunkančius santykius. Žinoma, „nėra namų be dūmų”, tačiau kalbant bendrai – viskas geriau nei kada nors buvau svajojusi. Tačiau kartais atrodo, kad aš vis tiek ieškau priekabių, kad vis man kažkas netinka ir tuo pačiu savęs neatpažįstu, nes anksčiau nebūčiau kėlusi problemų ten, kur jų nėra. Suprantu, kad toks mano elgesys veda mus prie skyrybų, jo netekti nenoriu, bet kažkas su manimi vyksta ir savęs nebe suprantu. Gal Jūs suprantate mane?

Saulė (vardas pakeistas)

Komentuoja psichologė Rosita Katauskienė: Labas Saule, ačiū Jums, kad su mumis pasidalinote savo išgyvenimais ir baimėmis.

Sakote, kad turite beveik tobulus santykius, bet kažkas Jums vis dėlto netinka. Siūlyčiau pagalvoti apie tai, kada prasidėjo šis momentas ir įvardinti sau pačiai, koks konkrečiai partnerio elgesys Jums yra nepriimtinas, kokių Jūsų lūkesčių, vilčių jis nepateisina. Tai gali padėti Jums geriau suprasti save.

Dviejų žmonių santykiai ne visada būna darnūs ir harmoningi, ateina laikotarpiai, kuomet poroms iškyla sunkumų, kyla klausimų, abejonių. Tačiau iš Jūsų laiško suprantu, kad Jūsų santykiai Jums labai svarbūs ir norite juos išsaugoti, o tai yra vienas iš ženklų, jog net sudėtingiausios problemos gali būti išsprendžiamos. Tikriausiai ne kartą esate girdėjusi, kad santykiai yra dviejų žmonių kūrinys, kuris išsaugojamas vienas kitą gerbiančių, mylinčių, suprantančių ir palaikančių žmonių pastangomis. Todėl noriu Jus padrąsinti savo baimėmis ir nuogąstavimais pasidalinti su mylimu žmogumi, pasitikėkite juo ir neprisiimkite atsakomybės viena už santykių išsaugojimą. Išdrįskite apie savo savijautą pasikalbėti su partneriu, nekaltindami vienas kito, tiesiog išsakydami savo jausmus. Išgirskite ir išklausykite ką sako Jūsų antra pusė, tai labai svarbu. Tikiu, kad kartu rasite tinkamus sprendimus.

Taip pat visada galite pasikonsultuoti su porų psichoterapeutu. Linkiu Sėkmės!

Psichologė Rosita Katauskienė
rositakatauskiene@gmail.com

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

4 Responses

  1. simpl parašė:

    4-eri metai drauge, vienas kitu rūpinamasi ir tobuli santykiai. Kokios gi pražiūrėtos smulkmenos gyvenime gali trūkti, dėl ko kiltų neaiškios priekabės esamiems santykiams?
    Ką dar galima paminėti gražiuose santykiuose? Kažką itin svarbaus, bet nepaprastai paprasto, kas įtakotų santykius.
    Susituokite.
    Trumpai ir paprastai. Dings nepasitenkinimas įšalusia situacija, vyras įgis pasitikėjimo, atsakomybė užgrūdins, galėsite teisėtai vadinti jį savo vyru ir mylėti kaip savo vyrą, o santykiai įeis į naują dar nepažintą etapą. Linkiu tik laimės!

  2. Justinas parašė:

    Ar tikrai santuoka kažką pakeičia? Juk kaip gyvenimas išlieka toks pats kaip ir iki jos.

  3. simpl parašė:

    Būtent, kad gyvenimas nesustoja ir, lyg ir, niekas nepasikeičia. Sumainyti žiedus yra kažkas panašaus kas turėti su savim banko kortelę. Arba vairuotojo pažymėjimą. Abiem atvejais tai tėra tam tikras simbolis, atributas, kuris nebūtinai byloja apie finansinę padėtį ar kredito reitingą, kaip nieko nepasako ir apie vairavimo būdą, charakterį ar automobilio markę.
    Bet suteikia užtikrintumo, tam tikro tvirtumo situacijoje, kai kuriais atvejais, netgi statusą visuomenėje, jeigu lygintume AmEx ar Visa Gold, ar AB, BC, BCE ir ABCDE :)
    Santuoka yra gana svarbi įrašyti netgi į CV. Ypač turint omeny, kad ant oficialių dokumentų rašoma sugyventinis/sugyventinė. .

    Suprantama, santuoka yra aukščiau šitos metaforos, nes apima atsakomybę, asmenybės brandą, ateities planavimą ir ketinimus. Racionaliai žiūrint, tai visas banko ir tapatybės korteles, pažymas ir pažymėjimus. O taip pat meilę, rūpestį, bendros ateities kūrimą, bendro gyvenimo prasmę, vaikus, šeimą – jug tai vertybės, kurių neretas pasigenda.. Vyrui tas svarbu pagal vienokius kriterijus, moteriai pagal kitokius. O juokais tariant, gera žmona sutaupo 80% laisvos vietos kietajame diske :D

  4. Specialistas parašė:

    Saulės padėtis yra pažįstama daugybei porų, kadangi tai yra viena iš santykių fazių link tikrosios meilės. http://kauno.diena.lt/naujienos/sveikata/intymi-erdve/septynios-seimos-santykiu-fazes-kuria-isgyvenate-jus-606158#.U9CHn0AejFw nesu labai patenkintas šiuo vertimus, bet esme perteikia neblogai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.