Turiu labai stiprių baimių, kurios man gerokai gadina gyvenimą
0 (0)

3 Responses

  1. Ieva parašė:

    Labai sujaudino jūsų laiškas, nes ir pati ne kokioje vaikystėje buvau… Psichoterapeutė aišku teisi dėl tų baimių įveikimo metodų, bet čia tik paviršius. Jums kažkaip reikia pradėti psichoterapiją ir išsikapstysit, iš patirties sakau. Labai ilgas procesas po tokių tėvų. Laikau kumščius!

  2. Didin parašė:

    Laba! Man 35 ir mane irgi mušė tėvai dėl savo blogos nuotaikos ar dėl to, kad gavau bloga pažymį, ir kartais aš irgi bijau suklysti, pakovoti už save, kalbėtis su žmonėmis ar eiti į darbą.

    Dar gyveni su tėvais, kurie gal dabar negali tavęs primušt, bet neabejoju psichologiškai mušasi. Jei taip yra – pažadu, būsi daug laimingesnis kai išsikraustysi nuo jų toliau. Nesvarbu, kad pvz gyvensi susigrūdęs kur nors su draugais.

    Nežinau kiek turi patirties, bet galiu pasakyt kad paichologė teisi, kuo labiau susiduri su tuo ko bijai, tuo paprasčiau su tuo tvarkytis. Bet man pvz dar geriau veikia susidūrimai kuriuos darai dėl malonumo, pvz. kelionės į užsienį. Ypač jei keliauji vienas ar keliese, tada tiek visko turi daryti pats – ir kelio ieškot, ir paklaust kur geriausias baras, ir viešbutį užsakinėt, arba dar geriau – keliauti per couchsurfing – tada dar ir bendrauti su nepažįstamais žmonėmis, planuoti ko jų paklaust ir apie ką bendrauti, kad būčiau geriems šeimininkams geras svečias. Ir dėl ko visa tai? Tik dėl manęs – kad mano kelionė gera būtų. O grįžus įkvėpimo užtenka bent 2-3 mėn.

    Psichoterapija gali padėti atrasti strategijas kaip peržengti pirminį išgasti ir daryti toliau tai, ko iš tiesų nori. O taip pat kaip pačiam išeiti iš ‘susigūžiu arba mušuosi’ problemos.Linkiu sėkmės. Ir jei kada turėsi vaikų – nemušti jų nei fiziškai, nei psichologiškai.

  3. x parašė:

    perskaičiau jūsų laišką ir esu labai sujaudinta,kaip galima mušti vaiką už nieką,na žiauru ir aišku visos šitos baimės atsirado dėl traumuotos vaikystės,jūs rašote,kad visko bijote ir tai naturalu,bet pirmas žingsnelis ką turėtumėt padaryti,tai atsargiai,neskubėdama susieškoti nuomai nors kambarėlį,žinau bijosite,bet pamažu atraskite jėgų ir išsikraustykite,tegu tas kambarėlis bus mažas,gali būti su daliniais patogumais,bet svarbu turėti savo atskirą asmeninę erdvę kurioje jausitės laisvai,būsite savimi,o tada bus lengviau nugalėti ir kitas baimes,viską reikia daryti mažais žingsneliais ir pamatysite,kad baimės viena po kitos dingsta,o nieko nedarant jos tik didėja ir gali pražūdyti,jau geriau kažką bandyti keisti ir suklysti,negu bijoti ir nieko nedaryti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.