Turiu tokią bėdą, niekad nesu turėjusi vaikino
0 (0)

meile

Klausimas: Sveiki, man 15 metų, turiu tokią bėdą, niekad nesu turėjusi vaikino, nors dauguma mano amžiaus merginų jau yra turėjusios vaikinus. Manau esu gan graži, bet turiu nedaug draugų ir net neįsivaizduoju kaip reikia susirast ta vaikiną, nes tėvai neišleidžia į visokius vakarėlius, kuriuose dažniausiai visi ir susipažįsta. Gal galėtumėt patart, kaip susiras vaikiną, nes man visokie „lepšiai” nepatinka, o su įdomesniais vaikinais nėra galimybės susipažint, kadangi kaip ir minėjau tėvai niekur neišleidžia ir labai mane kontroliuoja.

Laura

Komentuoja psichologė Ignė Kazlauskaitė:

Sveika, Laura,

Ačiū už tavo laišką. Galiu pastebėti, kad jautiesi pasimetusi, nusivylusi, liūdna ir bejėgė. Taip pat pyksti ant tėvų, nes jie tavęs neišleidžia į įvairius vakarėlius, kuriuose galėtum susipažinti su įdomesniais vaikinais.

igne_kazlauskaiteNorisi pastebėti, kad Tau yra 15 metų ir tai yra nuostabus paauglystės amžius. Tai laikas, kai gali susikoncentruoti į savęs pažinimą, įvairių įgūdžių tobulinimą, atrasti ir užsiimti mėgstamomis veiklomis. Savęs ieškojimas ir tobulinimas padeda sustiprinti pasitikėjimą savimi ir moko mylėti ir priimti save tokią, kokia esi (su vaikinu ar be).

Man susidaro įspūdis, kad Tau norisi vaikino vien tik dėl to, kad dauguma Tavo amžiaus merginų jau yra turėjusios (kas rodytų, kad jau ir išsiskirt suspėjusios) vaikinus. Tačiau ieškoti vaikino ir su juo draugauti vien todėl, kad dauguma juos turi, mano manymu, nėra tinkama priežastis. Santykiai yra sudėtingas procesas, kurį, norint ugdyti ir išsaugoti, reikia įdėti nemažai pastangų. Tai nėra tik galimybė pasikeisti socialinių tinklų paskirose statusą, įsidėti nuotrauką dviese, lankytis įvairiuose vakarėliuose/ renginiuose su antra puse, ar girtis draugėms, kad turi vaikiną. Santykiuose turi išmokti mylėti, gerbti ir priimti kitą žmogų tokį, koks jis yra, nebandant jo pakeisti. O tam, kad pavyktų tai padaryti, turi išmokti mylėti pati save, jaustis pasitikinti savimi įvairiose gyvenimo situacijose.

Taip pat rašai, kad „lepšiai“ Tau nepatinka, tačiau su įdomesniais vaikinais nėra galimybės susipažinti. Įdomu būtų sužinoti, kokie vaikinai yra „lepšiai“ ir kokie „įdomūs“. Negi „įdomūs“ vaikinai tik vakarėliuose tesilanko ir neturi daugiau jokių pomėgių, ypatingai pomėgių, kurie sutaptų su tavaisiais? Manau, kad radusi vaikiną, kurio pomėgis vakarėliai, ilgai išbūti poroje gali būti be galo sunku, nes tavo tėvai greičiausiai nepradės dažniau išleidinėti Tavęs į vakarėlius vien dėlto, kad turi vaikiną. Tad jei jau ieškosi vaikino, tai žiūrėk į tuos, kurie turi panašių pomėgių ar užsiima panašiomis veiklomis kaip ir tu.

Linkiu pagalvoti ir atsakyti sau kam iš tikrųjų reikia Tau vaikino? Ar tai aplinkinių primestas dalykas, kuris tikiesi, kad padės tapti populiaresne ar labiau priimta bendraamžių, ar vis dėlto esi pasiruošusi kurti santykius, kuriuose gebėsi priimti kitą žmogų tokį, koks jis yra?

Sėkmės
Psichologė Ignė Kazlauskaitė | psichologasinternetu.lt
Iliustracija: Sylvain Reygaerts

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Tiesiog parašė:

    Psichologės atsakymas labai optimistinis ir pozityvus. Mano akimis, ji yra pasiklydusi savyje. Jau vien pats požiūris į kitus, kad jie yra lepšiai, trukdo užmegzti naujas pažintis. Ir apskritai, žmonės yra suklaidinti, kad jie turi kažko ieškoti. Tik kai tu nežiūri į žmogų kaip į potencialų vaikiną ar merginą, bet priimti jį kaip eilinį draugą, tik tada bendravime atsiranda laisvė ir nereikia dėti jokių pastangų. Tik tada žmonės atsiveria ir jaučiasi natūraliai, ir tik tada ta eilinė draugystė gali išaugti į kažką neeilinio. Bet jeigu mes sutiktą žmogų matysime tik kaip kandidatą į partnerius ir jau nuo pirmos akimirkos vertinsim jį pliusais ir minusais, tai mes tiesiog galim įstrigti amžiname ieškojime ir visą tą laiką šalia savęs nepastebėti daugybės mums kažkuo artimų žmonių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.