Tyrimas atskleidė elektroninio pašto naudotojų įpročius
0 (0)

Young woman posing against world map with stream of letters

Foto: © Ben Hupfer/Corbis

Jau daugiau nei dešimtmetį daugybė ekspertų prognozuoja elektroninio pašto mirtį, ir kai kurios kompanijos iš tikrųjų pereina prie kitų komunikacijos metodų. Nežiūrint į el. pašto tarnybos ir toliau populiarios, o kasdien išsiunčiama apie 100 mlrd. pranešimų.

Kornelio universiteto ir Yahoo Labs specialistai keletą mėnesių analizavo 16 mlrd. el. laiškų, kuriuos išsiuntė apie 2 mln. vartotojų, ir tai tapo vienu didžiausių tokios tematikos tyrimų, rašo ABC News.

Ekspertų atskleisti tyrimo rezultatai turėjo gana akivaizdžias išvadas: pavyzdžiui, iš mobilių įrenginių siunčiami el. laiškai yra trumpesni, nei iš asmeninių kompiuterių, tuo tarpu kuo daugiau vartotojas gauna el. laiškų, tuo rečiau į juos atsakoma.

Į el. laiškus greičiausiai atsakoma darbo valandomis, tačiau ilgiausi pranešimai parašomi rytais. Atsakymo laikotarpis priklauso nuo amžiaus: greičiausiai atrašo paaugliai, kurie atsakymą atsiunčia vidutiniškai per 13 minučių, 20-35 m. amžiaus grupė paprastai atsako per 16 min., 36-50 m. – per 24 minutes, 51 m. ir vyresni – per 47 minutes.

Maždaug pusė atsakymų parašoma per pirmas 47 minutes nuo el. laiško gavimo, iš jų daugiausia – per pirmas kelias minutes. Daugiau nei pusė atsakymų turi mažiau nei 43 žodžius, o dažniausiai užtenka ir penkių žodžių.

Vartotojai atsakys į el. laišką greičiau, jei naudos išmaniuosius telefonus (paprastai per 28 minutes), tuo tarpu planšetinių kompiuterių savininkai užtruks apie 57 minutes. Galiausiai asmeninių kompiuterių naudotojai atsakys vidutiniškai per 62 minutes. Vidutinis žodžių skaičius atitinkamai sudarys 20, 27 ir 60 žodžių.
.
Parengė: faceit.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.