Užšalusios emocijos
5 (4)

4 Responses

  1. Agnė parašė:

    Įdomus straipsnis. Įdomu,o kokią emociją ar jausmą slepia žmogaus vangumas,pasyvumas? Ko jis nenori priimti ir ar stengiasi ką atmesti?

    • Lina parašė:

      Agne: paprastai, kai ka nors zmogus labai nori padaryti ir jam nepasiseka, ateina nusivylimas savimi, ir zmogus nusprendzia apie save, kad jis niekam tikes. Is to ir ateina nenoras nieko daryti, apatija, nes „vis tiek nieko nesigaus”. ir tuomet nera prasmes daryti, kas issirutulioja i vanguma ir pasyvuma. Tačiau gilesnis viso to jausmas yra skausmas, kurio zmogus nenori patirti – skausmas, nes nusivylei savimi, ir skausmas del to, kad esu toks.

  2. Dana parašė:

    Agnei, vangumas, paprastai tai bejegiskumo jausmas, neisgelbejamumo jausmas, tas momentas, kai saves neapgynei. Neisisavinta emocija pasislepia uz blogos nuotaikos, vangumo, nenoro, ko nors imtis.

  3. Lina parašė:

    Manau, pasyvūs dažnai būna vaikystėje nuo visko labai saugoti žmonės.Kartais mes slopiname vaikų iniciatyvas, bijodami, kad jiems nepasiseks, kad kažkas iš jų pasijuoks, kad po nesėkmės jie labai nusivils. Kaltos mūsų baimės. Bet tai darome su didele meile ir, patys to nenorėdami, gal pakenkiame, išugdome neryžtingą, mažesnės savivertės žmogų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.