Vaikinas man simpatizuoja ir nuteikinėja mane prieš mano draugą
0 (0)

trio

Klausimas: Laba diena, keturi draugai, aš vienintelė tam tarpe mergina. Man nuo pat pradžių simpatizuoja draugas, kurį aš laikau tik paprastu draugu ir jis tai puikiai žino. Aš iš draugų tarpo draugauju su kitu. Jie abu geriausi draugai… buvo… dabar tas kurį laikau tik draugu pavydi tam su kuriuo aš draugauju ir kitam kuris taip pat tėra draugas. Elgiasi labai jis keistai. Man jis geras ir dėmesingas, tačiau savo geriausią draugą šmeižia ir stengiasi mane nuteikti priešais jį. Akivaizdžiai užsipuola dėl menkiausių dalykų ir kaltina nepagrįstai. Kaip toliau reikėtų mums elgtis su tokiu draugu?

Asta  (vardas pakeistas)

Atsakymas: Sveika, Asta, kaip suprantu iš laiško, Tu nežinai kaip elgtis su draugu, kuriam tu patinki, bet Tau patinka kitas vaikinas iš Jūsų kompanijos. Tikėtina, jog Tavo draugas norėtų daugiau, nei vien tik būti draugu. Ir jo norai yra suprantami, todėl jis įvairiais būdais bando pasiekti tikslą – užkariauti Tavo širdį. Žinoma draugo elgesys Tau nesuprantamas, nes jis nuteikinėja Tave prieš Tavo „širdies“ draugą, jį kaltina nepagrįstai. Tai netinkami elgesio būdai, tačiau konkuruodamas su kitu draugu, jis negalvoja ar tai teisinga, ar ne, tiesiog jis vadovaujasi savo jausmais ir visomis priemonėmis bando pasiekti tikslą.

Kadangi tai tiesiogiai susiję su Tavimi, Tu galėtum pasikviesti savo draugą pokalbiui ir pasakyti kaip jautiesi, kai jis taip elgiasi, paklausti jo, kaip jis jaučiasi šioje situacijoje, ko jis norėtų? Tikėtina, kad Tavo draugas atsakytų, jog norėtų, kad Tu būtum jo mergina. Tuomet Tu spręstum ar Jo norai sutampa su Tavo ir pateiktum savo atsakymą. Jei esi įsitikinusi, kad nenori turėti labai artimų santykių su tuo žmogumi, jam taip ir pasakytum. Tau palengvėtų, nes būtum su juo atvira, o jis turėtų spręsti kaip jam toliau elgtis: ar likti Jūsų draugų kompanijoje, ar palikti Jūsų draugų ratą, nes negalėtų tvarkytis su savo jausmais.

Medicinos psichologė dr. Viktorija Grigaliūnienė
KPPK direktorė www.kppk.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. paulius parašė:

    Nesuprantu kaip galima nežinoti ką daryti tokiu atveju, jei šmeižia ir tt. nutraukit su juo ryšius ir viskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.