Vaizduotės pratimai saviugdai ir emocinės būsenos valdymui
0 (0)

Vaizduotės pratimai yra nuo senų laikų žinoma priemonė, padedanti pasiruošti svarbiems įvykiams, keisti emocinę būseną ir išlaisvinti kūrybiškumą. Vaizduotės metodų efektyvumą vis labiau pagrindžia ir moksliniai tyrimai. Šis dviejų dienų seminaras sistemingai supažindins su vaizduotės metodais, skirtais asmeniniam tobulėjimui ir darbui su klientais.

gerbera-166305_640

Foto: KreativeHexenkueche/Pixabay

Išbandysime pratimus, skirtus atsipalaiduoti, pasiruošti svarbiam įvykiui, stiprinti trokštamas savybes ir spręsti tarpasmenines problemas. Dalyviai gaus pratimų tekstų ir įrašų pavyzdžius ir išmoks patys ruošti individualiai pritaikytus vaizduotės pratimus.

Seminarą veda psichologas, socialinių mokslų daktaras Donatas Noreika.
Seminaras dviejų dalių: balandžio 17 ir 24 d. (iš viso 16 ak. val.).

Seminaro programa >>.

Užsiėmimai vyks Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete, Universiteto g. 9/1 (auditoriją patikslinsime užsiregistravusiems dalyviams).

Kaina už visą seminarą (dvi dienos, 16 ak./val.)) – 81 Eur (280 Lt), VU darbuotojams 40,50 Eur (140 Lt), VU studentams 20 Eur (70 Lt). Rekomenduojame dalyvauti abiejose dalyse, tačiau jei galite dalyvauti tik vieną dieną, kaina 46 Eur (160 Lt), VU darbuotojams 23 Eur (80 Lt), VU studentams 12 Eur (41 Lt).

Kviečiame registruotis iki balandžio 14 d. VU Psichologinių inovacijų ir eksperimentinių tyrimų mokymo centre, Universiteto g. 9/1 116 k., tel. 268 72 54, el. p.: ptmc@fsf.vu.lt. Dalyvių skaičius ribotas, todėl vietą rezervuosime tik susimokėjusiems už užsiėmimus.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Vaizduotės pratimai saviugdai ir emocinės būsenos valdymui
0 (0)

Vaizduotės pratimai yra nuo senų laikų žinoma priemonė, padedanti pasiruošti svarbiems įvykiams, keisti emocinę būseną ir išlaisvinti kūrybiškumą. Vaizduotės metodų efektyvumą vis labiau pagrindžia ir moksliniai tyrimai. Šis šešių susitikimų kursas yra skirtas supažindinti su vaizduotės galimybėmis ir išmokyti kai kurių vaizduotės taikymo pratimų.

Susitikimuose išbandysime pratimus, skirtus atsipalaiduoti, pasiruošti svarbiam įvykiui, stiprinti trokštamas asmenines savybes ir spręsti tarpasmenines problemas. Svarbų vaidmenį atliks namų darbai, skirti išbandyti pristatomus metodus ir pritaikyti juos asmeniniams poreikiams.

kaleidoskopas

Preliminarus susitikimų planas

1. Kovo 25 d. Vaizduotės pratimai atsipalaidavimui ir somatinių ligų gydymui.
Įvadas: vaizduotės funkcijos, galimybės ir ryšiai su kitais psichiniais procesais. Tyrimų duomenys apie vaizduotės metodų efektyvumą. „Valdomų vaizdinių“ (angl. Guided Imagery) ir kitų metodų taikymas atsipalaidavimui ir somatinių ligų gydymui. Terapiniai vaizduotės pratimų veiksniai.

2. Balandžio 1 d. Vaizduotės pratimai judesių tobulinimui ir pasiruošimui svarbiam įvykiui.
Vaizduotės taikymas sporte ir šokyje: išplitimas ir taikymo sritys. „Mintinio repetavimo“ metodas ir jo taikymo galimybės.

3. Balandžio 8 d. Vaizduotės pratimai patirties integravimui ir vertybių analizei.
Vaizduotės taikymas mokymuisi iš patirties. „Praeitos dienos“ pratimo principai ir taikymo specifika. „Atsigręžimo“ metodas darbui su vertybėmis, gyvenimo prasme ir ryžtingumu.

4. Balandžio 22 d. Vaizduotės pratimai savęs pažinimui ir saviugdai.
Vaizduotės ryšys su tapatumu ir saviugda. Pratimas „Kitoks aš“ trokštamų savybių stiprinimui. Vaizduotės taikymo galimybės psichoterapijoje klientų savęs pažinimui ir pozityviems pokyčiams skatinti.

5. Balandžio 29 d. Vaizduotės pratimai tarpasmeninių santykių tobulinimui.
„Įsivaizduojamo pokalbio“ metodas ir jo taikymo specifika. Vaizdinių taikymas darbui su jausmais. Psichodramos ir vaidmenų žaidimo metodai tarpasmeninių problemų sprendimui.

6. Gegužės 6 d. Vaizduotės pratimai problemų sprendimui ir kūrybiškumo lavinimui.
Vaizdinių taikymas naujoms perspektyvoms ir galimiems sprendimams įžvelgti. „Pokalbio su išminčiumi“ metodas. Vaizduotė, kaip būdas panaudoti pasąmonės išmintį. Vaizduotės taikymas kūrybiškumui lavinti. Kurso apibendrinimas.

Susitikimus veda: psichologas, socialinių mokslų daktaras Donatas Noreika.
Susitikimai vyks: nuo kovo 25 d. antradieniais 18.30 – 20.30 val.,
Vieta: Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto 204 aud.
Kurso kaina: 220 Lt (VU darbuotojams – 110 Lt, VU studentams – 55 Lt). Sumokėjus iki kovo 21 d. – 200 Lt (VU darbuotojams – 100 Lt, VU
studentams – 50 Lt).

Rekomenduojame lankyti visą kursą, tačiau jei neturite tokios galimybės, galite ateiti į atskirus susitikimus. Vieno susitikimo kaina – 40 Lt (VU darbuotojams – 20 Lt, VU studentams – 10 Lt). Planuojamas dalyvių skaičius 14 – 20 asmenų.

Registruotis: į kursą kviečiame VU Filosofijos fakulteto Psichologinių inovacijų ir eksperimentinių tyrimų mokymo centre, Universiteto g. 9/1 116 k., tel. 268 72 54, el. p.: ptmc@fsf.vu.lt.

Dėl kurso turinio ar praktinių klausimų rašykite donatas.noreika@gmail.com ar skambinkite tel. 8 615 71411 (Donatas Noreika).

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.