fbpx

Vaizduotė: Iš kur kyla kūrybiškumas
0 (0)

vaizduoteJonah Lehrer „Vaizduotė: Iš kur kyla kūrybiškumas” (2013)
Išleido: Baltų lankų leidyba

Nors populiariai teigiama, kad sudėtingą uždavinį išspręsti lengviau sutelkus į jį visą  dėmesį, įtemptas protas turi savo kainą: jis užkerta kelią kūrybiškoms jungtims, skatinančioms įžvalgą. Niekaip nepavyksta išspręsti beviltiško uždavinio? Pagulėkite ant sofutės priešais saulėtą langą. Pasvajokite. Pažaiskite stalo tenisą, prasiblaškymas, tarkime, pasivaikščiojimas lauke, dažnai padeda.

Visi galime būti kūrybiškesni, tereikia žinoti kaip. Jonah Lehreris yra kelių knygų autorius. Pagrindinės jo domėjimosi sritys  – psichologija, neurologija, tiksliųjų ir humanitarinių mokslų santykis. Šiame leidinyje sklandžiai ir patraukliai derindamas mokslinius faktus, sėkmės istorijas, subtilius eksperimentus ir tyrimus jis atskleidžia kaip iš tiesų reiškiasi kūrybiškumas gyvenime.

Aiškėja, kad tai visai žemiškas reiškinys, būdingas ne tik išskirtinėms asmenybėms ar tiesiog genijams – tai tiesiog atskirų mąstymo procesų įvairovė, kurią perpratę galime veiksmingai panaudoti visi.

Kūrybingumo impulsas yra įdiegtas į mūsų smegenų operacinę sistemą ir veikia joje kaip viena pagrindinių programų. Smegenys kiekvieną akimirką savaime kuria naujas asociacijas. Tereikia šiek tiek vaikiško atsainumo, leisti savo mintims nuklysti į svajas ir sutelkti dėmesį į tas akimirkas, kai gimsta įžvalgos.

Knygoje rasite Bobo Dylano rašymo metodą, vieno barmeno istoriją, kuris mąsto kaip chemikas, pasakojimą apie autistą banglentininką, išradusį naują čiuožimo bangomis judesį, interneto puslapį, kuriame sprendžiami neįveikiami uždaviniai, kino studijos „Pixar“ užkulisius, kaip alfa bangos siejasi su kūrybiškumu, kas yra Q galia ir daugelį kitų įdomių dalykų.

 

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Lina parašė:

    Knygoje radau idėjų :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.