Verslo lyderiai dalinsis patirtimi su studentais
0 (0)

mentoryste

Aktyvus, visuomeniškas, tvirtai žinantis ko nori, besilaikantis aukštų etikos standartų ir pavyzdys kitiems – tai ne išgalvotas pasakų herojus, o aprašas studento, dalyvaujančio „Rotary Akademijoje”. Didžiuosiuose Lietuvos miestuose vykstantis projektas kasmet sutraukia aktyviausius ir labiausiai motyvuotus studentus, siekiančius įgauti žinių ir patirties ne tik universiteto suole, bet ir už jo ribų.

„Sėkmės receptų skaitymas nežinant kaip juos panaudoti praktikoje dažniausiai naudos neatneša. „Rotary Akademijoje” studentai mokosi ne iš vadovėlių, o iš pavyzdžių – sėkmingų verslininkų, savo srities profesionalų ir visuomenėje pripažintų autoritetų”, – teigia šių metų „Rotary Akademijos” organizatorė, Vilniaus Rotaract klubo narė Karolina Degutytė.

Projekto metu atrinkti studentai iš Lietuvos aukštųjų mokyklų šešis mėnesius lanko paskaitas apie kūrybingumą, verslumą ir kt., dalyvauja renginiuose. Kiekvienam į „Rotary Akademiją” atrinktam studentui priskiriamas mentorius, kuris individualiai dirba su dalyviu siekiant projekto pradžioje išsikeltų tikslų.

Projekto mentoriai – savo sričių profesionalai

Pasak organizatorių, ne kiekvienas studentas gali pasigirti turintis autoritetą, kuris ne tik savo pavyzdžiu, tačiau ir asmeniniais patarimais padeda tobulėti bei siekti užsibrėžtų tikslų. Projekto mentoriai – visuomenėje pripažinti autoritetai, トRotary” klubų nariai.

„Rotary Akademijoje” jaunas žmogus turi galimybę susipažinti ir pabendrauti su įmonių vadovais, verslininkais ar savo sričių profesionalais neformalioje aplinkoje. Tokia proga pasitaiko tikrai ne kiekvienam. „Rotary Akademija” – projektas, kurio metu studentas gali diskutuoti su mentoriumi jam aktualiomis temomis”, – teigia K. Degutytė.

„Rotary Akademija” ypatinga tuo, kad studentui suteikia galimybę bendrauti ne tik su energingais, perspektyviais, įkvepiančiais bendraamžiais, bet ir su daug pasiekusiais savo sričių profesionalais. Galiu užtikrintai pasakyti, kad mentorius man padėjo atsakyti ne tik į profesinius klausimus, bet ir tapo draugu, su kuriuo bendrauju net ir pasibaigus projektui”, – sako „Rotary Akademijos 2013” studentė Ieva Vaitkevičiūtė.

Atranka įveikiama ne kiekvienam

Nors į „Rotary Akademiją” registracijos anketas kasmet užpildo apie 1000 studentų iš Lietuvos aukštųjų mokyklų, projekto atranką praeina ne visi.

Praėjusiais metais į projektą Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose buvo atrinkta kiek daugiau nei 60 studentų. Šiemet atrinktų dalyvių skaičius išaugti neturėtų ir planuojama, kad pavasarį „Rotary Akademiją” baigs panašus skaičius studentų” – teigia projekto organizatoriai.

Vilniaus, Klaipėdos ir Panevėžio studentai į „Rotary Akademiją” kviečiami registruotis iki spalio 12 d., projekto internetinėje svetainėje. Atranka į Kaune vyksiantį projektą prasidės lapkričio mėnesį. Profesionalūs atrankų specialistai, įvertinę gautas anketas, labiausiai motyvuotus studentus kvies į pokalbį, po kurio ir paaiškės, kas taps „Rotary Akademijos 2014” dalyviais.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.