Viena pati
0 (0)

viena-patiFlorence Falk „Viena pati: moteriškos vienumos menas” (2016)
Išleido: Vaga
Vertėjas: Rita Bakanienė

„Šiuolaikinė moteris turi būti tobulas savarankiškumo pavyzdys, galintis pasididžiuoti nekukliais pasiekimais – išsilavinimu, sėkminga karjera, geru atlyginimu. Tačiau tai – tik viena medalio pusė. Kitoje, dažniausiai kruopščiai slepiamoje, medalio pusėje – jos vienatvės baimė.”

Ateina metas, kai pasijunti viena: išsiskyrusi, netekusi savojo žmogaus, vieniša ar gyvenanti santykiuose be meilės ir supratimo. Tą akimirką tiesiog nežinia, ką daryti, ko griebtis…

Psichoterapeutės Florence Falk knyga „Viena pati: moteriškos vienumos menas“ teikia stiprybės: moko pažinti vienumą, atsikratyti baimių, abejonių, sąmyšio ir bejėgiškumo jausmo; kviečia ieškoti kelio į autentiškąją save, džiaugtis malonumais ir neįkainojamais turtais, kuriuos teikia buvimas vienumoje; o tada, su naujai atrastu pasitikėjimu, grįžti ir atkurti santykius su kitais žmonėmis.

Pasakodama įkvepiančias, intymias skirtingų moterų istorijas Florence Falk parodo, kokia svarbi yra vienuma moters gyvenime. Kad ir kaip gyventum, – tvirtoje sąjungoje ar viena, – turi išmokti būti pati viena, nes jei gebėsi būti visiškai laisva, nebijosi visuomenės vienatvei primetamų stigmų, tau atsivers tikrosios gyvenimo galimybės.

„Pagaliau! – įžvalgi ir jautri knyga, vedanti mus į vidinę laisvę, kuri įmanoma tik tada, kai susidraugaujame su vienuma. Ši knyga skirta visoms moterims: papasakotos istorijos ir pateikti praktiniai patarimai moko mus, kaip gyventi ir mylėti visa širdimi.”

Tara Brach, knygos Radical Acceptance: Embracing Your Life with the Heart of a Buddha autorė.

*

„Mane dažnai glumina, kiek savo praktikoje sutinku ištekėjusių moterų, kurios šventai tiki, jog likusios vienos jos tikrai neišgyventų. „

*

„Vienatvės baimė … verčia mus ir toliau elgtis netinkamai ir taip sau kenkti. Juk moterys, bijančios likti vienos, taip dažnai linkusios nenutraukti niekam tikusių santykių, arba jos gali pernelyg skubotai mestis nuo vienų santykių prie kitų, arba vienatvės širdgėlą malšinti maistu, seksu, alkoholiu ar net narkotikais.”

*

„Vienatvė yra galimybė – būsena, atverianti galybę kelių ir priemonių, kaip atnaujinti savo gyvenimą, – bet tikrai nėra nuosprendis iki gyvos galvos.”

 

 

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. Dina parašė:

    Pabaiga yra kažko pradžia. Daugiau spalvų,galimybių, jausmų, teigiamų emocijų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.