Vienatvė virsta krūties vėžiu
0 (0)

vienatve

Vienatvė skatina piktybinių auglių susidarymą pieno liaukose, teigia Jeilio bei Čikagos universitetų mokslininkai. Socialinės izoliacijos efektas prilygsta ir netgi viršija negatyvią rūkymo įtaką.

Amerikiečių mokslininkai atliko eksperimentą su graužikais: keletą atskyrė nuo socialinės grupės iškart po gimimo. Po kurio laiko susirgimo vėžiu rizika jiems išaugo 3 kartus, palyginti su sociume augančiais gentainiais. Be to, izoliuotų graužikų augliai buvo daug pavojingesni.

Mokslininkų teigimu, tyrimo rezultatai patvirtina, kad vienatvės jausmas negatyviai veikia sveikatą – ne tik žiurkių, bet ir žmonių. Socialinės izoliacijos efektas prilygsta arba netgi viršija negatyvią rūkymo įtaką.

Taip pat nustatyta, kad izoliuotos žiurkės gamina daugiau streso hormono kortikosterono, o streso hormono receptoriai buvo aptikti pieno liaukų audiniuose.

Mokslininkai mano, kad kortikosteronas gali maitinti krūties auglius. Tyrėjų nuomone, šis atradimas gali paaiškinti, kodėl vienoms moterims krūties vėžys išsivysto anksčiau nei kitoms.

Šaltinis: balsas.lt
Daugiau: news.yale.edu

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.