Vilniečiai kviečiami kalbėtis apie mitybos kraštutinumus nemokamame renginyje
0 (0)

Fizinis aktyvumas ir subalansuota mityba yra išskirtinai svarbūs žmogaus sveikatai, gerai savijautai, o tai – daugelio siekiamybė. Pastaruosius keletą metų socialiniai tinklai, žurnalai, televizija mirguliuoja nuo estetiškai įamžinto ir sveikuoliško maisto. Visur pilna gražių, sportiškų žmonių, kurie motyvuoja bėgti maratonus, lankytis sporto salėse. Kai aplinkoje gausu susidomėjimo tam tikru reiškiniu, kyla klausimų – kur yra riba ir kada ji peržengiama? Kada susirūpinimas mityba, savo kūnu ir savimi yra per didelis, o kada to per mažai? Gegužės 8 d. Vilniuje vyks nemokama paskaita-diskusija „Per daug ir per mažai: mitybos kraštutinumai“, kurioje bus bandoma atsakyti į šiuos klausimus, o mitybos tema bus analizuojama iš įvairių perspektyvų.

Renginyje gydytoja vaikų ir paauglių psichiatrė, psichoterapeutė Daiva Pupšytė, dirbanti Vilniaus miesto psichikos sveikatos centro Valgymo sutrikimų centre, papasakos apie valgymo sutrikimus bei pagalbos galimybes. Tuo tarpu klasikinės filologijos magistrantas ir vaizduojamojo meno tyrėjas Tomas Riklius pasidalins įžvalgomis apie visuomenės požiūrį į grožio standartus per istorinę prizmę. Tomas taip pat papasakos apie ankstesnių laikų valgymo kultūros kraštutinumus. Medicinos psichologė Veronika Mudėnaitė-Savickienė, dirbanti Vilniaus miesto psichikos sveikatos centro Valgymo sutrikimų centre, kalbės apie emocinį valgymą – reiškinį, kai apleisti žmogaus jausmai persikelia į lėkštę. Diskusiją moderuos gydytoja Neringa Čėnaitė iš Jaunimo sveikatos centro. Klausimus renginio dalyviams galės užduoti ir auditorija.

Paskaita-diskusija vyks gegužės 8 d. 18 val. Knygyne VAGA „Draugystė“ (Gedimino pr. 2, Vilnius). Renginį organizuoja Jaunimo sveikatos centras Antakalnio poliklinikoje.

Facebook renginys čia.

Jaunimo sveikatos centro veikla finansuojama Vilniaus miesto savivaldybės ir Antakalnio poliklinikos iniciatyva, įgyvendinant projektą „Jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų modelio diegimas Vilniaus miesto savivaldybėje“.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.