Virtuali paroda „Transformacija“: apie dailės terapiją, pokyčius ir valgymo sutrikimus
0 (0)

3125471_orig

Foto: Povo plunksnos / transformacija.weebly.com

Paroda „Transformacija“ – virtuali paroda siekianti kalbėti apie valgymo sutrikimus pasitelkiant dailės terapiją, apie vidines transformacijas.

Parodoje dalyvauja profesionali menininkė Živilė Minkutė ir asmenys besilankantys valgymo sutrikimų centre. Visi kūriniai buvo sukurti dailės terapijos sesijos metu, kurią vedė Vaida Markevičiūtė. Kiekvienas dalyvavęs kūrybos procese galėjo pasirinkti profesionalios menininkės Živilės Minkutės grafikos darbą ir jį keisti. Esant valgymo sutrikimams, pokyčius, kurie būtų priimtini pačiam kūrėjui, daryti labai sunku. Šis kūrybinis procesas skatino pasidalinti savo įžvalgomis, savo transformacijomis. Visa tai virto į tylų dialogą tarp Ž. Minkutės, valgymo sutrikimų centro klienčių ir idėjos autorės Vaidos Markevičiūtės.

Parodos kūriniai kalba apie kūno suvokimo svarbą, apie neadekvačiai vertinamas situacijas, apie emocijų maišatį, apie savęs motyvavimo galimybes. Taip pat būtina paminėti, jog kūriniai kalba ir apie iškreiptą visuomenės požiūrį, dėmesį, prioritetų formavimą jaunoms merginoms bei apie tobulumo kultą.

Žinoma, ši virtuali paroda yra neatsiejama dailės terapijos dalis. Dailės terapija kaip savarankiška disciplina, formuoja tikslą  padėti pažinti ir priimti save bei rasti sau svarbius atsakymus esamoje gyvenimo situacijoje. Tai susiję su savo asmenybės ugdymu, su sudėtingų santykių koregavimu, su įvairių baimių ir savęs ribojimų įveikimu, su pasitikėjimo savimi ugdymu, kūrybiškumo lavinimu, savęs ir savo jausmų pažinimu.

Taigi, sujungus profesionalią kūrybą, žmones siekiančius kurti ir jiems suformavus tinkamas sąlygas kalbėti menu, galima gauti labai netikėtų rezultatų, labai atvirų žinučių kūriniuose, kurios verčia susimąstyti apie valgymo sutrikimų svarbą, grėsmę bei apie dailės terapijos jėgą.

Parodą galite pamatyti čia: Transformacija.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.