fbpx

Vyrai tapę tėvais iki 25 metų – miršta gerokai anksčiau nei kiti
0 (0)

04 Sep 2014, Italy --- Portrait of father and toddler daughter at beach, Tuscany, Italy --- Image by © Sofie Delauw/Corbis

© Sofie Delauw/Corbis

Vyrai, kurie tampa tėvais iki 22, pasižymi 26% didesne rizika mirti jaunesniame amžiuje, nei tie, kas savo pirmagimio susilaukė būdami 25. Tėvais tapę 30-44 metų amžiaus, pasižymi 25 % mažesne rizika, mirti viduriniame amžiuje, palyginti su tais, kas tėvais tapo būdami 25, praneša Helsinkio universiteto mokslininkai.

Tokios išvados gautos apdorojus daugiau nei 30 000 vyrų duomenis. Mokslininkų grupės vadovė dr. Elina Einio sako, kad atskleisti duomenys byloja apie būtinybę saugoti  ir remti jaunus tėvelius, kurie dažniausiai pasižymi prastesne fizine sveikata bei sveiko gyvenimo įgūdžių stoka, kas vėliau neigiamai atsiliepia ir jų vaikams.

Tyrėjai mano, kad išaugusi mirtingumo rizika susijusi su padidinta atsakomybe ir stresu, kurie kyla atliekant tėvo, partnerio ir duonos pelnytojo vaidmenis. Tai atsiliepia, jei ne iškart, tai vėliau, dažniausiai širdies ligomis, priklausomybe alkoholiui ir kitomis problemomis. Išsamiau apie tai – Daily Mail apžvalgoje.

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.