19 milijonierių įpročių, kuriuos jie linkę nutylėti
0 (0)

turtuoliaiMilijono turėjimas banko sąskaitoje nebėra toks stebinantis dalykas, kaip buvo kadaise. „Reuters“ duomenimis, 2009-aisiais JAV buvo 7,8 mln. milijonierių. Tai reiškia, kad gana dažnas amerikietis gyvena šalia tokio turtuolio.

Įsivaizduokite, kad jūsų kaimynas – taip pat milijonierius. Prieš akis iš karto išnyra prabangūs namai su baseinais ir šimtus tūkstančių kainuojantys automobiliai? Nebūtinai. Pasirodo, dažnas turtuolis yra visai į tokį nepanašus ir savo finansinę sėkmę maskuoja po paprasto žmogaus gyvenimo būdu, rašo „Businessinsider“.

Štai beveik dvi dešimtys turtuolių įpročių, kurių jums neatskleis pats „kaimynas milijonierius“:

1. Jis visada išleidžia mažiau nei uždirba. Tiesą sakant, jo gyvenimo kredo yra – geriau atrodyti vargšu, bet anonimiškai būti turtingu nei atvirkščiai.

2. Jis žino, kad kantrybė – didžiausia dorybė. Tiesa ta, kad milijonieriumi per naktį netampama. Jei norite tokiu tapti, pasiruoškite turtų siekti ir kaupti juos pamažu, dešimtis metų.

3. Jei užsuktumėte į jo namus, kuriuose – trys miegamieji ir tiek pat vonios kambarių, jus greičiausiai pavaišintų ne „Starbucks“, o „Folgers“ kava.

4. Jei prireiktų jus kur nors pavėžėti, pamatytumėte, kad turtuolis kaimynas važinėja su 10-ies metų senumo, ekonominės klasės sedanu. Tikriausiai manote, kad tai nupigina milijonieriaus įvaizdį, tačiau paklausę apie jo paties sužinotumėte, kad jam tai nė kiek nerūpi.

5. Kiekvieną mėnesį jis visiškai padengia savo kreditinių kortelių išlaidas. Turtuolis supranta, kad jei negali už pirkiniu susimokėti grynaisiais, reiškia apskritai negali jų sau leisti.

6. Jis jau seniai suprato, kad pinigai laimės neatneša. Todėl, jei norite atrasti ramybę, geriau siekite tapti kuo mažiau priklausomi nuo pinigų ir už juos perkamų daiktų. Siekite ne pinigų, o finansinės nepriklausomybės.

7. Jis taip pat žino, kad antras darbas atneša ne tik papildomas pajamas, bet ir atima laiką. O kai esi užsiėmęs, ne paslaptis, neturi laiko uždirbtiems pinigams leisti.

8. Jis supranta, kad pinigai yra tarsi mažas vaikas ir savi patys nepasirūpins. Todėl jis nesitiki, kad pinigai patys „darys pinigus“ be jokio protingo finansus išmanančio žmogaus įsikišimo.

9. Pirmiausia atlyginimą jis visada išmoka sau. Tai vienas pagrindinių asmeninių finansų principų, padedančių palaikyti finansinę discipliną ir planuoti kaupti santaupas.

10. Nors praturtėti galima ir darant tai, ko nemėgsti, dauguma milijonierių tik paklaus jūsų – o kam, kai gyvenimas toks trumpas.

11. Jis žino, kad blogas planavimas yra tas pats, kad ruošimasis nesėkmei. Jis taip pat žino, kad tiems keliems, kurie praturtėjo be gero plano, tiesiog pasisekė. Nepakanka trokšti finansinės nepriklausomybės, reikia jai ruoštis ir daug dėl jos dirbti.

12. Kai atėjo laikas nusistatyti savo finansinius tikslus, jis nebijojo rizikuoti ir galvoti globaliai. Finansinei sėkmei reikia netradicinio, laisvo mąstymo ir nemažai drąsos, kad užsibrėžtum daugiau nei tuo metu gali suvokti.

13. Laikui bėgant jis suprato, kad sunkus darbas dažnai gali padėti suvaldyti sudėtingas situacijas, kilusias dėl padarytų finansinių klaidų. Klaidos neišvengiamos, todėl ruoškitės ir joms.

14. Jis žino, kad nutikti gali bet kas, todėl tik kvailys gali neapsidrausti nuo įvairių rizikų. Atminkite, kad bankroto galimybė – visada šalia. Bankrotas gali ištikti dėl daugybės nenumatytų aplinkybių – šeimos maitintojo mirties, skyrybų ar sveikatos sutrikimų, kurie neleistų atlikti savo darbo taip, kaip anksčiau.

15. Jis supranta, kad laikas yra jaunų žmonių sąjungininkas ir jam pasisekė, kad savo turtus pradėjo kaupti būdamas 20-ies, skirdamas tam produktyviausius savo metus.

16. Jis puikiai supranta, kad negali išleisti to, ko nematai. Todėl naudoja automatinius nustatymus, kurių pagalba kas mėnesį nuo jo pajamų nuskaičiuojama pensijai bei santaupoms. Kai pajamos auga, neskausmingai nuskaičiuojamos sumos gali būti didinamos.

17. Net ir turėdamas mėgstamą darbą, jis žino, kad dirbti nebeprivalo, nes už viską, kas jam priklauso, jau yra atsiskaityta.

18. Jam nedaro jokio įspūdžio tai, kad važinėjate gerokai pervertintu prabangiu automobiliu ir gyvenate vienas didesniame name nei jis gyvena su savo 4 asmenų šeima.

19. Praėjus pusmečiui po to, kai negrąžinote jam sodo žirklių, jis nieko nesakęs nusiperka kitas, tačiau ant jūsų nepyksta. Nes gali sau tai leisti.

Šaltinis: balsas.lt

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

1 Response

  1. panele parašė:

    19 – geras. gera kaip ir maniera

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.