fbpx

30 dalykų, kuriuos verta nustoti daryti
5 (1)

pagrindines-klaidos

Nėra jokios galimybės grįžti į praeitį ir ją pakeisti, tai nuo mūsų jau nebe priklauso, tačiau kiekvieną akimirką mes galime pradėti gyventi kitaip ir sąmoningai lemti kitokią mūsų istorijos pabaigą. Čia ir yra visa esmė. Bet visų pirma reikėtų peržvelgti tai, kas galėtų jums sutrugdyti.

1. Nustokite bendrauti su netinkamais žmonėmis. Gyvenimas pernelyg trumpas, kad švaistytumėte jį su žmonėmis ištuštinančiais jus iki dugno. Jei kas nors nori, kad būtumėte jų gyvenime, tai būtinai pasirūpins ir jums būti tinkančiomis sąlygomis. Jums neteks kovoti dėl savo vietos. Nėra prasmės kibtis į tuos kurie pastoviai jus nuvertina ar vertina nepakankamai. Atminkite, jūsų tikri draugai yra ne tie, kas palaiko jus tada, kai jums ir taip viskas sekasi, o tie, kas lieka šalia, kai reikalai išties prasti.

2. Nustokite bėgti nuo savo problemų. Pasitikite jas atvirai, akis į akį. Ne, tai nebus lengva. Pasaulyje turbūt nėra tokios būtybės, kuri gebėtų idealiai atremti visus smūgius. Iš mūsų to niekas ir nereikalauja – akimirksniu išspręsti visas bėdas. Mes tiesiog sutverti kiek kitaip. Mes sutverti taip, kad nusimintume, nusiviltume, pajustume skausmą ir galbūt net sukluptume. Tame ir yra gyvenimo prasmė – susidurti su sunkumais, mokytis, prisitaikyti ir galiausiai tuos sunkumus spręsti ir įveikti. Būtent tai ir daro mus žmonėmis.

3. Nustokite sau meluoti. Galite meluoti kitiems, bet tik ne sau. Mūsų gyvenimas pagerėja tik tada, kai ryžtamės rizikuoti ir pirma, gal net viena iš sudėtingiausių mūsų galimybių – būti sąžiningais su savimi pačiais.

4. Nustokite ignoruoti savo poreikius. Baisiausia kas gali mums nutikti, tai prarasti save pačius, nukreipiant visą save, savo meilę į kitus, bet visiškai pamirštant asmeninį unikalumą. Nereikia kitų apleisti, bet pasirūpinkite ir savimi. Juk tik patys tvirtai stovėdami ant kojų galite išties paremti ir kitą. O jei to nedarote, gal būt pagalba kitiems, tai tik dingsti, kad nereikėtų spręsti savų bėdų? Jei yra kažkoks gyvenimo momentas, tinkantis tam, kad jūs išgirstumėte pačius save ir kažką dėl savęs padarytumėte, tai šis momentas yra kaip tik dabar. Taip, dabar.

5. Nesistenkite būti kažkuo kitu. Viena iš sunkiausių užduočių – būti savimi, savimi pačiais gyvenime, kuris jus nuolat bando padaryti kažkuo kitu, suvienodinti su kitais. Visada kažkas bus gražesnis, protingesnis ar jaunesnis nei jūs, bet jie niekada nebus jumis. Nesistenkite savęs pakeisti tam, kad tiesiog kitiems įtiktumėte. Būkite savimi, ir tie kas išties yra jūsų žmonės, mylės jus tokiais, kad ir kokie esate.

6. Paleiskite praeitį. Jūs negalite atsiversti naujo skyriaus savo gyvenime, kol vis dar skaitinėjate praėjusį.

7. Paleiskite baimę ir drįskite klysti. Kažką daryti ir klysti, tai mažų mažiausiai dešimt kartų naudingiau, nei nieko nedaryti. Kiekviena sėkmė, tai visos eilės nesėkmių rezultatas. Kiekviena nesėkmė, tai žingsnelis sėkmės link. Galiausiai, visa ko pabaigoje, labiausiai gailėsitės ne dėl savo klaidų, o tik dėl to, ko nespėjote išbandyti, pamėginti, padaryti.

8. Nustokite save kaltinti dėl praeities klaidų. Mes visi galime pasirinkti netinkamai, pavyzdžiui, ne tą žmogų, ir lieti dėl to ašaras, bet net jei viskas eina visai blogai, viena yra tikrai aišku: klaidos mums padeda rasti tinkamus žmones ir teisingus dalykus. Mes visi klystame, kovojame ir gailimės dėl nesėkmių. Bet svarbu suprasti, kad jūs, tas kuris nusiminė ir kova, nesėkmė ar klaida nesate tapatūs. Jūsų veiksmai ir jų rezultatai liko praeityje, o jūs esate štai čia, dabar, ir turite galimybę kurti vis kitus, naujus veiksmus bei rezultatus, turite galimybę kurti naują dieną, naują ateitį. Kas be nutiktų jūsų gyvenime, tai tiesiog ruošia jus sekančiam žingsniui į ateitį.

9. Atsisakykite bandymų nusipirkti laimę. Daug kas iš viso to, ko trokštame, kainuoja daug arba labai brangiai. Bet juk tiesa ta, kad tie dalykai, kurie išties mus daro laimingais – meilė, juokas ir darbas su savo jausmais – nekainuoja nieko.

10. Nustokite ieškoti laimės kituose žmonėse. Jei esate nepatenkinti savo išvaizda, asmeniu, tai ir ilgalaikiai santykiai su kitu žmogumi nesuteiks jums laimės. Pirmiausiai teks susitvarkyti savo gyvenimą, o tada galėsite mėgautis pilnaverčiais santykiais ir su kitais žmonėmis.

11. Baikite veltėdžiauti. Venkite pernelyg išpūstų samprotavimų, antraip problemos ims rastis ten, kur jų visai nėra. Įvertinkite padėtį ir imkitės ryžtingai veiksmų. Jūs negalite pakeisti situacijos vien apmąstymais, tam reikia konkrečių veiksmų. Bet koks progresas susijęs su rizika. Čia svarbi tik seka. Nuspręskite, imkitės veiksmų, apmąstykite, tada vėl imkitės veiksmų, tikslinkitės planus, mąstykite ir vėl imkitės veiksmų. Gyvenimo knygą skaityti išmoksite tik perpratę jo rašmenis, o perprasite per asmeninę patirtį, ne vien iš knygų ar samprotavimais.

12. Nustokite galvoti, kad esate nepasiruošę. Niekas ir niekada nesijaučia visu 100% pasiruošę. Dauguma rimtų progų verčia mus palikti komforto zoną ir peržengti savo galimybių ribas, tad visai natūralu ir suprantama, kad teks patirti ir šiokį tokį diskomfortą, nepatogumus. Stipriems raumenims reikalingi sunkumai.

13. Venkite santykių dėl netinkamų paskatų. Kurkite santykius su protu. Geriau vienuma nei prasta kompanija. Kam skubėti su pasirinkimu. Jei kažkas turi įvykti, tai ir įvyks – tinkamu metu, su tinkamu žmogumi ir dėl tinkamų ketinimų. Pasinerkite į meilę tada, kai būsite tam pasiruošę, o ne todėl, jog jaučiatės vieniši.

14. Nereikia bėgti nuo naujų santykių vien tik todėl, kad ankstesni nenusisekė. Visi, ką jūs be sutiksite, turės savų tikslų. Vieni jus tikrins, kažkas bandys išnaudoti, o kiti mokys. Svarbiausia, kad kai kurie iš jų, išryškins tai, kas yra jumyse geriausia.

15. Baikite su visais konkuruoti. Nustokite pergyventi dėl to, kad kiti kažkame sėkmingesni nei jūs. Susitelkite ties savo asmeniniais, kasdieniais darbais ir rekordais. Siekite sėkmės kovoje tarp jūsų seno ir naujo Aš. Šiandien stenkitės būti geresni nei vakar, rytoj, geresni nei šiandien.

16. Nustokite pavydėti. Pavydas – tai svetimo, vietoje savo, gero skaičiavimo menas. Paklauskite savęs: „O ką aš turiu tokio, ko pavydėtų man kiti?“

17. Nustokite skųstis ir savęs gailėti. Gyvenimas meta lemties kauliukus, kad pastūmėtų jus tam tikra svarbia kryptimi. Jūs galite nematyti ar nesuprasti viso to, kas išties vyksta, ir tai gali būti skaudu. Bet pažvelkite į praeities įvykių variacijas ir jūs pamatysite, kad dažnai tai jus vesdavo į sėkmę, pas svarbų žmogų, link ypatingos sielos būsenos ar situacijos. Nusišypsokite! Te visi žino, kad šiandien jūs stipresni nei vakar.

18. Baikite puoselėti nuoskaudas. Kam gyventi su pykčiu širdyje? Galiausiai juk taip sau pakenksite gerokai labiau nei tiems žmonėms kurių neapkenčiate. Atleisti, tai nereiškia, kad „man tinka tai, ką man padarė“. Tai veikiau toks požiūris, jog „aš neleisiu tam, ką jūs man padarėte, sugriauti mano laimės“. Atleidimas – tai pasiūlymas atsitiesti, paleisti praeitį, su visais jos skaudžiais įvykiais, su tuo susijusias nuostatas, emocijas ir pradėti gyventi dabartimi, vėl įkvėpti pilna krūtine gyvenimo, surasti ramybę ir tapti laisvais. Atleiskite ne tik kitiems žmonėms, bet ir sau. Atleiskite ir judėkite į priekį, o sekantį kartą būkite tiesiog apdairesni.

19. Neleiskite kitiems jus nusitempti iki jų lygio. Nereikia žeminti kartelės vien tam, kad pritaptumėt ir būtumėt panašūs į tuos, kurie atsisako sau kelti aukštesnius tikslus.

20. Nustokite švaistyti laiką pasiteisinimams. Jūsų draugams jų nereikia, o priešai nepatikės jums bet kokiu atveju. Tiesiog elkitės taip, kaip jūs išties manote esant teisinga.

21. Nustokite suktis ratu. Pats laikas giliai įkvėpti tada, kai tam neturite laiko. Kol jūs darote tai ką darote – tol jūs gaunate tai, ką gaunate. Kartais labai prasminga kiek atsitraukti ir pažvelgti į viską iš šono, kad pamatytumėme naujoje šviesoje.

22. Nustokite nepaisyti smulkmenų. Mėgaukitės paprastais dalykais, vieną dieną, atsigręžus atgal, gali paaiškėti, kad patys vertingiausi dalykai ir buvo labai paprasti.

23. Atsisakykite pastangų viską atlikti idealiai. Realus pasaulis apdovanoja ne idealistus, o tiesiog tuos kurie pasiekia tikslą.

24. Venkite lengvų kelių. Rinkitės kelią ne todėl, kad jis lengviausias, o todėl, kad jis veda jūsų tikslo link. Siekite kažko, kas jums atrodo išties vertinga, atlikite kažką ekstraordinaraus.

25. Nustokite vaidinti, kad viskas gerai, jei taip nėra. Tame nieko nėra baisaus, jei jūs kiek atsipalaiduosite. Jūs neprivalote visada būti stiprūs, nėra jokio reikalo nuolatos visiems įrodinėti, kad viskas yra gerai. Nesėkmės, tai normalu. Kam dar švaistyti jėga ir kažką dėl to apgaudinėti. Nėra jokios prasmės pergyventi dėl to, ką apie tai pagalvos kiti. Ne kitų nuomonė, o jūsų veiksmai sukuria rezultatus. Paverkite, jei jums to norisi: ašaros gydo. Kuo anksčiau tai padarysite, tuo greičiau galėsite vėl nusišypsoti.

26. Baikite kaltinti kitus dėl savo bėdų. Jūsų svajonės išsipildymas tiesiogiai priklauso nuo to, kiek imatės atsakomybės dėl to kas vyksta jūsų gyvenime. Kai kaltiname kitus, mes atsisakome savarankiškumo ir laukiame kažkokių veiksmų iš kitų, tampame pasyvūs, netenkame veiklumo ir taip suteikiame valdžia kitiems, atiduodame jiems teisę valdyti mus, mūsų gyvenimą.

27. Nustokite mėginę būti visiems viskuo. Tai neįmanoma, taip tiesiog sudeginsite save. Padovanokite džiaugsmą, kad ir vienam žmogui, pakeisite pasaulį net ir tuomet. Gal būt ne visą pasaulį, bet to žmogaus pasaulį tai tikrai.

28. Nustokite dėl visko nerimauti. Pats nerimas jums niekaip nepadės išspręsti rytojaus problemų, jis tik atims galimybę džiaugtis šiandiena. Vienas iš būdų patikrinti ar išties verta dėl kažko sukti galvą, tai paklausti savęs: „Ar bus tai svarbu po metų? O po trijų? Po penkių?“ Jeigu ne, tai ir nėra jokio reikalo nerimauti.

29. Nustokite švaistyti savo dėmesį. Susikaupkite tik ties tuo, kas jums išties svarbu. Pasirinkite kažką konkretaus ir ties tuo susikaupkite. Pozityvus mąstymas – vienas iš raktinių momentų bet kurios didelės sėmės. Jei kas rytą nubusite su mintimi, kad šiandien įvyks kažkas nuostabaus, tai vėliau ar ankščiau jūs pastebėsite, kad buvote teisūs.

30. Nustokite būti nedėkingi. Nesvarbu, kokie geri ar prasti jūsų reikalai, nubudę, kiekvieną rytą būkite dėkingi už savo gyvenimą. Kažkur, kažkas dabar labai atkakliai kovoja už savąjį. Vietoj minčių apie savo netektis, pamėginkite galvoti apie tai ką jūs turite gero ir gražaus ir ko neturi kiti.

Įvertinkite!
[Balsavo: 1 Vidurkis: 5]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.