fbpx

9 priežastys, kodėl svajonės netampa tikrove
0 (0)

svajones

Ketiname, svajojame, planuojame, vizualizuojame, o realybėje kaip nenutinka, taip nenutinka. Kodėl? Priežasčių gali būti daug. Štai 9 pagrindinės klaidos, dėl kurių negauname norimo rezultato.

1.Neveiklumas

Tiesiog šiaip sau svajonės nesipildo. Prisiskaitę išmaniųjų teorijų apie ketinimo formavimą ir tikslo vizualizaciją, mes buriame, programuojame, vizualizuojame kaip išmanydami, formuojame ketinimą net pasistenėdami. Ir visai pamirštame, kad tiesiog privalu atlikti nors menkiausią, bet visiškai realų judesį tos svajonės link. Kasdien skirti bent keletą minučių VEIKSMUI, kuris per mažą žingsnelį priartintų mus prie tikslo.

Tarkime: nori atostogauti Maldyvuuose, o lėšų tam nėra. Gali visą sieną išsitapetuoti plakatu su žydra jūra ir baltu paplūdymio smėliu. Ir tikėtis. Ir netgi vieną kartą tai gali suveikti – pavyzdžiui, ateis į svečius turtingas draugas, ir sakys – „Ei, geras, Maldyvai. Skrendam, seniai noriu. Statau!“ Bet: a) pirmiausia tu turi turėti realų draugą milijonierių. b) Jis turi pas tave ateiti. O dar paprasčiau būtų surinkti informaciją, kiek kainuoja tokia kelionė, susirasti kelionių kompaniją arba bendraminčius, ir ieškoti variantų apie tai, kur gauti lėšų kelionei – ieškoti visų įmanomų gretutinių pajamų šaltinių. Svarbiausia – kasdien nors kažką nuveikti šio tikslo vardan.

2. Neplanavimas

Tam, kad tikslingai judėtum tikslo link, reikalingas tikslus planas. Tai leis protui suvokti, kad svajonė iš tiesų pasiekiama. Be to, žinosi, kuria kryptimi ir kiek judėti.

Taigi, tęsiant kelionės temą – čia jau galima planuoti, kur gauti draugą milijonierių ir kaip jį atsivilioti prie tojo įkvepiančio labdaringas mintis plakato… arba tiesiog imti planuoti savo pajamas. Kiek laiko truktų sutaupyti, arba – jei taupyti nelabai yra iš ko, o keliauti norisi dar neišėjus į pensiją, kur, kaip ieškoti papildomų pajamų šaltinių, kokius žmones į tai įtraukti, kiek laiko tokioms paieškoms ir papildomam darbui per dieną gali sau leisti.

3. Svarbumas

Jei viską darai gerai, o svajonė vis tiek nepriartėja nei per nago juodymą, galbūt jai teiki pernelyg daug reikšmės. Idealizuoji ir susvarbini. Tai trukdo. Dar daugiau – tai duoda priešingą rezultatą.

Čia pavyzdžių būti nelabai gali. Tiesiog taip yra. Čia galima tik ieškoti būdų, kaip sumažinti reikšmingumą. Negirdėjote, Maldyvuose šiuo metu nesiautėja maliariniai uodai?

4. Apribojimai

Svajonė neišsipildys, jei tavo pasąmonėje prikimšta ją ribojančių įsitikinimų. Turi skirti laiko darbui su pasąmone.

Jeigu ten, galvoje, tyliai mamos balsu bamba įkyrus balselis „Kokia nesąmonė tos kelionės, tiek pinigų iššvaistysi vėjais, geriau naują spintą už tuos pinigus nusipirktum“ arba mažas postsovietinis proletarijus patyliukais su po neapykanta paslėptu pavydu šnypščia, kad tokios pramogos tik nesąžiningu darbu praturtėjusiems nenaudėliams, Maldyvams galima pamojuoti balta skepeta.

5. Žemas energijos lygis

Energinė sveikata yra labai svarbi. Sveikas ir laimingas tas, kuris turi daug energijos. Kur mūsų mintys, ten mūsų energija. Kur energija – ten rezultatas. Jei mūsų mintys nukreiptos į svajonę, o energijos vos lašas kitas, svajonei tapti tikrove bus gerokai sunku. Rūpinkitės savimi.

Pats geriausias sprendimas – energetinės praktikos (čigongas, reiki). Tinka ir pastovus fizinis krūvis – bėgiojimas, plaukimas, sporto salė. Taip pat svarbu nepasiduoti provokacijoms, ir netaškyti energijos pykčiui, susierzinimui ir kitoms negatyvioms emocijoms.

6. Žema savivertė

Kad svajonės pildytųsi, tavo savivertė turi būti normali. Turi mylėti save. Kodėl? Paprasta. Kai žmogus nepakankamai myli save, jis nemano, kad yra vertas to, kas geriausia. Ir tai jam labai trukdo.

Jeigu nori į Maldyvus, ir tai – tavo svajonė, tau atrodo, kad tai – geriausia, ką gali gauti. Tad jei kažkur pasamonėj cypaus nusibaudęs vaikas, kad jis nevertas turėti ko geriausia, matysi Maldyvus retušuotuose atvirukuose.

7.Netikėjimas

Tikėjimas – galingas. Jis daug ką lemia. Tai teigia ir Biblija, o psichologai ir parapsichologai vienbalsiai sako: tikėjimas sudaro ne mažiau 60 procentų sėkmės.

Nori į Maldyvus? Ar tiki, kad gali ten nuskristi?

8. Neklausome vidinio balso

Dažnai sugalvojame norą. Imamės jį įgyvendinti. Tačiau išjungiame intuiciją. Neklausome jos. O ji – vertinga paterėja. Gali pasufleruoti, kad verta susitikti su tuo ar kitu žmogumi, kuris vėliau ims ir suteiks galingą impulsą svajonės įgyvendinimui. Arba intuityviai pasuksi kitu keliu, kad sutiktum savo meilę.

Arba intuityviai laiku ir vietoje įsijungsi facebook paskyros juostą, kurioje kaip tik tą akimirką kas nors pasidalins informacija apie itin pigius skrydžius į Maldyvus.

9. Svetima svajonė

Tai – viena rimčiausių ir, deja, dažniausiai pasitaikančių klaidų. Daugelis svajoja svetimas svajones. Trokšta ne to, ko nori, o to, apie ką svajojo mama, tėtė, draugai ar visuomenė. Tokios svajonės praktiškai neišsipildo. O net ir išsipildžiusios neatneša laimės.

Mes dar vis apie tuos Maldyvus? Jūs tikrai ten norite? Juk tai – tik pavyzdys! Kurį, beje, paėmiau, nes visai neseniai buvusi kolegė savo paskyroje dalijosi pasakiško grožio nuotraukomis iš tos pasakiškos vietos. Nors rašydama straipsnį praktiškai įtikėjau, kad noriu ir galiu ten nuskristi. Bet ne. Tai – visai ne tai, ko man reikia. O jūsų svajonės yra tikrai jūsų?

Apie tai, kokios dar būna svajonės, ir kaip atskirti, tavo svajonė ar svetima, atneš ji laimę ar nusivylimą – teoriškai ir praktiškai dirbame unikaliame praktiniame seminare „Svajonių alchemija“.

Audra Maksvytienė

Įvertinkite!
[Balsavo: 0 Vidurkis: 0]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.